Cine îi ia locul lui Klopp? Lista antrenorilor favoriți pentru Liverpool

Ultima actualizare:

Jürgen Klopp a făcut înconjurul presei internaționale, după ce a anunțat, săptămâna aceasta, finalul său la Liverpool FC, echipă pe care a dus-o în repetate rânduri spre performanță vreme de nouă ani. Odată cu plecarea tehnicianului de 56 de ani, rămâne liber unul dintre cele mai râvnite posturi din Premier League.

Jürgen Klopp o pregătește pe Liverpool FC din 2015 (FOTO: EPA)
Jürgen Klopp o pregătește pe Liverpool FC din 2015 (FOTO: EPA)

De pe lista antrenorilor care ar putea prelua banca tehnică a „cormoranilor” fac parte oameni precum Xabi Alonso, Steven Gerrard sau Roberto De Zerbi.
La cei 42 de ani ai săi, Xabi Alonso are o înțelegere cu Bayer Leverkusen și ar putea fi o variantă pentru gruparea din Premier League, având marele avantaj că înțelegerea sa cu nemții ar permite o plecare la FC Liverpool fără repercusiuni materiale. 
Nici Steven Gerrard nu ar fi un nume ușor de ignorat, fostul jucător între timp de 43 de ani fiind o personalitate emblematică pe Anfield și existând o conexiune incontestabilă cu liderul din campionatul englez. 

 Roberto De Zerbi, unul dintre posibilii urmași ai lui Jürgen Klopp

Un nume vehiculat aproape la fiecare echipă mare, aflată în ipostaza de a-și căuta antrenor este Roberto De Zerbi, în vârstă de 44 de ani, care este considerat un tehnician de mare viitor. Lăudat de oameni precum Pep Guardiola, Carlo Ancelotti și însăși Jürgen Klopp, printre alții, tehnicianul așteaptă ocazia de a prelua o echipă din prima linie a „sportului rege”.
Chiar dacă a fost demis de la Bayern München și în ciuda vârstei „fragede” pentru un antrenor, 36 de ani, Julian Nagelsmann rămâne în cărți pentru a continua în fotbalul „mare”, nefiind o aventură a sa în Premier League.
Lista celor care ar putea spera la „scaunul” de antrenor al lui Liverpool este întregită de Graham Potter, care la 48 de ani este considerat un tehnician suficient de experimentat și matur pentru „cormorani”, în ciuda unui parcurs „șchiopătat” la Chelsea Londra, având și avantajul de a fi liber de contract.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net