Anunțul lui Jürgen Klopp: tehnicianul a decis să se despartă de Liverpool FC

Ultima actualizare:

Jürgen Klopp a dezvăluit că a decis să se retragă din funcția de antrenor al lui Liverpool FC, la finalul acestui sezon, informând proprietarii clubului că-și va părăsi postul, la sfârșitul campaniei 2023/2024. 

image

După ce, miercuri seară, tehnicianul de 56 de ani a condus echipa de fotbal spre o nouă finală pe Wembley, în următoarele luni se va ocupa de meciurile rămase de disputat în sezonul actual, înainte de a „trage cortina peste un glorios mandat de antrenor de opt ani şi jumătate pe Anfield”, în care a câştigat şase trofee majore, se arată pe site-ul clubului Liverpool.

„E un șoc pentru mulți oameni”

Antrenorii secunzi Pepijn Lijnders şi Peter Krawietz, precum şi Vitor Matos, îşi vor părăsi şi ei posturile, la finalul sezonului, primul dintre acesta arătându-se dornic să îşi urmeze propria carieră de antrenor.
Confirmând decizia sa pentru liverpoolfc.com, Klopp a prezentat motivele care au stat la baza ei: „Pot să înţeleg că este un şoc pentru mulţi oameni, în acest moment, când auzi asta pentru prima dată, dar pot să o explic - sau, cel puţin, să încerc să o explic. Iubesc absolut totul despre acest club, iubesc totul în legătură cu oraşul, iubesc totul în legătură cu suporterii noştri, iubesc echipa, iubesc personalul. Iubesc totul. Dar faptul că, totuşi, iau această decizie, vă arată că sunt convins că este ceea ce trebuie să fac. Sunt, cum să spun, aproape fără energie. Nu am nicio problemă acum, ştiam deja de mai mult timp că va trebui să anunţ asta, la un moment dat. Ştiu că nu pot să fac treaba asta din nou şi din nou şi din nou şi din nou”, a punctat tehnicianul liderului din Premier League. 
Klopp a fost numit în funcţia de antrenor al echipei Liverpool, pe 8 octombrie 2015, moment din care abordarea „cormoranilor” a fost una revitalizată și, sub conducerea sa, Liverpool a ridicat deasupra capului trofee importante: Ligia Campionilor, Premier League, Cupa Mondială a Cluburilor FIFA, Cupa Angliei, Cupa Ligii şi Supercupa UEFA, precum şi FA Community Shield. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net