Andrei Rațiu, la răscruce de drumuri: ce încearcă pentru a juca la EURO2024

Ultima actualizare:

La cei 25 de ani ai săi, Andrei Rațiu pare pe cale să lase deoparte Rayo Vallecano pentru o altă formație din fotbalul iberic: fosta sa echipă, Villarreal CF, la care a și crescut, evoluând în perioada 2016-2021.

image

Potrivit presei iberice, fundașul român ar urma să fie împrumutat la cea din urmă grupare. Dat fiind că Raţiu nu a primit prea multe şanse, în sezonul curent, la Rayo Vallecano, fotbalistul are nevoie de o schimbare pentru a prinde lotul echipei naţionalei a României în vederea EURO2024. „Românul este conștient că, dacă va continua să nu joace, prezența sa la EURO 2024 este în pericol. Selecționerul Iordănescu i-a transmis lui Francisco (n.r. Francisco Rodríguez, antrenorul lui Rayo Vallecano), săptămâna trecută, că are nevoie ca situația să se schimbe. Cu doar 650 de minute în opt meciuri oficiale, Rațiu a rămas în umbra lui Francisco, într-un an cheie pentru internaționalul român, care a fost o piesă importantă în preliminariile EURO 2024”, notează jurnaliștii de la ziarul Marca.

Edi Iordănescu, vizită cu dedicație în Spania

În prezent, evoluează în Spania și Ianis Hagi (Alavés) și (Florin Andone (CD Eldense, în eșalonul secund). De altfel, săptămâna trecută, selecționerul naționalei, Edi Iordănescu, a făcut o vizită în Spania, pentru a-i vedea la treabă pe românii angrenați aici, însă n-a avut prea mare succes, cei din La Liga fiind rezerve în meciurile lor. „Am fost după băieţii noştri. Am fost şi m-am concentrat şi am prioritizat acolo unde ştiu că sunt probleme. Jucători importanţi, care au dus greul campaniei, care au contribuit la calificarea României, băieţi la un nivel bun. Pentru băieţii noştri orice efort nu contează, orice pentru ei. Vin dezamăgit că cei doi nu au jucat, însă am încredere în ei, i-am asigurat de asta, le-am dat un mesaj de susţinere! Sunt optimist pentru ei, mă gândesc şi la alţi jucători care nu traversează perioade faste, mă voi deplasa şi pentru ei. Cei pe care i-am vizitat sunt valoroşi, echilibraţi şi sper să-şi rezolve repede problemele. Trebuie să înţelegem, e un mesaj pentru toţi, dacă am terminat neînvinşi campania şi cu jucători care au avut mai puţine minute, la EURO ne va fi imposibil să performăm dacă nu avem meciuri în picioare. Dacă vrem să facem o figură frumoasă, ei trebuie să se impună acolo, să lupte mai mult”, a declarat selecționerul „tricolorilor”. 
„Tricolorii” au fost repartizați în Grupa E de la competiția europeană, alături de Belgia, Slovacia, plus câștigătoarea play-off-ului B - semifinalele sunt Bosnia și Herțegovina vs. Ucraina și Israel vs. Islanda).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net