Reacții după ce Halep a câștigat procesul său. Asociația lui Djoković, incisivă

Ultima actualizare:

În lupta sa pentru a-și dovedi nevinovăția în ceea ce privește acuzațiile de dopaj, care i-au adus o suspendare de patru ani din tenis, Simona Halep i-a avut alături și pe cei de la Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis (PTPA), fondată de Novak Djoković, care au ajutat-o să întoarcă decizia dictată de Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Simona Halep a câștigat lupta legată de acuzațiile de dopaj (FOTO: EPA)
Simona Halep a câștigat lupta legată de acuzațiile de dopaj (FOTO: EPA)

După ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne, Elveția, i-a redus suspendarea de la patru ani la nouă luni, ceea ce înseamnă că și-a ispășit pedeapsa încă din iulie 2023, PTPA a transmis un comunicat, în cadrul căruia a criticat ITIA, militând ca sportivii să aibă mai multe alternative, prin care să lupte pentru drepturile lor și având cuvinte „grele” la adresa sistemului antidoping: „Conform principiilor noastre, PTPA sprijină cu fermitate toți jucătorii pentru a avea parte de un proces echitabil, dreptul de apel și accesul la un sistem de dopaj echitabil și logic. Decizia TAS de a reduce suspendarea Simonei Halep de la patru ani la nouă luni subliniază nevoia de reformare a unui sistem injust, care nu reușește să protejeze aceste drepturi. Simona a ispășit deja 17 luni de suspendare provizorie, și-a pierdut clasamentul, premiile, reputația, suferind pagube ireparabile”, a transmis PTPA.

Ar putea reveni pe teren chiar de luna aceasta

De altfel, PTPA a lucrat îndeaproape cu Halep, în lupta ei cu sistemul din „sportul alb”: „PTPA a colaborat cu Simona Halep și echipa ei în ultimul an și îi vom sprijini în continuare pentru a reveni în competiții. Rămânem hotărâți să colaborăm cu ITIA și să milităm pentru schimbări logice și creșterea responsabilității în cadrul unui proces care continuă să își arate lacunele. Un sistem mult mai logic și corect trebuie să fie implementat, spre beneficiul tuturor”.
Revenirea româncei pe teren este așteptată dintr-un moment în altul, fiind preconizată, cel mai probabil, în aprilie, însă nefiind exclus să se petreacă și în luna martie. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net