Prima reacție oferită de Simona Halep, după ce TAS i-a decis nevinovăția

După un an și jumătate, în care s-a văzut nevoită să stea pe bară și să rateze o perioadă importantă din cariera sa, fiind suspendată pentru patru ani de către Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) pe motiv de dopaj, Simona Halep a câștigat apelul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) din Lausanne, Elveția și poate reveni oricând în „sportul alb”. 

Simona Halep a fost exonerată de acuzațiile de dopaj intenționat (FOTO: EPA)
Simona Halep a fost exonerată de acuzațiile de dopaj intenționat (FOTO: EPA)

„Ziua de astăzi marchează un moment crucial, deoarece tribunalul a dat verdictul, confirmându-mi poziția și aducând claritate la acest capitol:
(1) Printr-o decizie unanimă, tribunalul m-a exonerat de orice vină în ceea ce privește acuzațiile de dopaj cu sânge.
(2) De asemenea, s-a stabilit în unanimitate că incidentul nefericit al testului pozitiv cu roxadustat a provenit din contaminarea involuntară cu suplimente, ceea ce a dus la o sancțiune redusă de nouă luni.
(3) În plus, tribunalul a dispus ca ITIA să mă despăgubească cu 20.000 de franci elvețieni.
În mijlocul acestei călătorii dificile, credința mea nezdruncinată în integritatea adevărului și în principiile justiției a fost farul meu. În ciuda faptului că m-am confruntat cu acuzații descurajatoare și cu o opoziție formidabilă, spiritul meu a rămas optimist, ancorat în convingerea mea de nezdruncinat de a fi un atlet curat. Această încercare a fost o dovadă de rezistență, iar triumful adevărului este o răzbunare dulce-amăruie care, deși întârziată, este extrem de satisfăcătoare.

Sprijiinul arătat de români i-au dat putere să meargă mai departe

Îmi exprim recunoștința sinceră față de echipa mea juridică, a cărei credință neclintită și dedicare excepțională au fost esențiale în navigarea prin aceste vremuri turbulente. În egală măsură, sponsorii mei, fanii mei loiali și unii concurenți demni de laudă au fost pilonii mei de putere, oferindu-mi un sprijin și o solidaritate de neclintit.
Sprijinul copleșitor din partea atâtor români mi-a întărit, de asemenea, hotărârea, permițându-mi să susțin această cauză până la o concluzie corectă și onorabilă.
Privind înainte, sunt nerăbdătoare să întorc această pagină și să mă reîntorc în turneu cu o eneergie reînnoită și un spirit revigorat.
Cu dragoste și recunoștință, Simona”
, a notat românca prin intermediul contului său de Instagram, care nu mai are probleme, acum, legate de suspendare și revenirea sa în tenis este preconizată dintr-un moment în altul. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net