În 2013 l-a învins pe Federer la Wimbledon, acum luptă pe front contra rușilor

Ultima actualizare:

În 2013 îl învingea pe Roger Federer la Wimbledon, iar acum luptă cot la cot cu conaționalii săi pentru apărarea Ucrainei. Serghei Stahovski a plecat pe front, în ciuda eforturilor soției de a-l convinge să nu își pună viața în pericol.

Sergei Stahovski după victoria carierei (FOTO: EPA)
Sergei Stahovski după victoria carierei (FOTO: EPA)

Are 36 de ani, peste 5 milioane de dolari câștigați doar din tenis și toată viața înainte. S-a retras din tenis în urmă cu câteva luni, însă figurează încă pe locul 233 ATP, și spera să se poată bucura de viață alături de soție și de cei doi copii, Tafia și Nikifor. Numai că războiul în care s-a trezit târâtă țara sa natală, Ucraina, l-a făcut să renunțe le tot și să se înroleze pentru a-și apăra patria în ciuda tuturor.

Am simţit că trebuia să fac asta. Nu fără unele regrete şi îngrijorări. Toată lumea a încercat să mă oprească. Sper doar să-mi revăd soţia şi să-i cer iertare”, a declarat el pentru L’Equipe, atunci când a fost întrebat ce l-a mânat în luptă la propriu. El a mai recunoscut că nici nu le-a spus copiilor unde pleacă, pentru a nu se îngrijora.

Sergei Stahovski este născut chiar în Kiev

Născut și crescut chiar în Kiev, el a luat drumul capitalei țării sale în timp ce toată lumea fugea din ea. Călătoria a durat mai multe zile, pentru că, așa cum a dezvăluit, toată lumea se teme de toată lumea și toți par suspecți, indiferent dacă intențiile le sunt bune. ”Oamenii se feresc de posibilele grupuri mici de asalt ruseşti, aşa că se uită la tine cu multă suspiciune când încerci să treci. Ni s-a pus de mai multe ori pistolul la cap”.

Ajuns la Kiev, el s-a înrolat și a primit imediat armă și muniție și i s-a repartizat o zonă pe care ar trebui să o apere. După cum recunoaște, încă nu a avut parte de lupte și speră să nu fie nevoie să tragă în cineva. ”Primeşti o armă şi aştepţi ordine. Încărcăm şi descarcăm. Sper că nu trebuie să mai fac nimic. De îndată ce se vor opri sirenele, ne vom ascunde în subsol. Aseară s-a întâmplat de trei ori. Sirene sau nu, am dormit foarte puţin în ultimele trei zile”.

Chiar dacă este conștient de riscuri, Sergei Stahovski, care a ocupat în 2010 locul 31 în clasamentul mondial ATP, spune că nu se teme. ”Încerc să nu mă gândesc la moarte. Putem muri cu toţii din mai multe motive, nimeni nu ştie când se va întâmpla, aşa că de ce să mă deranjez gândindu-mă la ce este mai rău”, a mai declarat el.

Stahovski, felicitat de ilustrul său învins, Roger Federer, la Wimbledon 2013 (FOTO: EPA)
Stahovski, felicitat de ilustrul său învins, Roger Federer, la Wimbledon 2013 (FOTO: EPA)

În 2013 l-a eliminat pe Roger Federer de la Wimbledon

Ca sportiv, Sergei Stakovski a cucerit patru titluri ATP, fiind unul dintre foarte puținii tenismeni din circuit care a disputat mai mult de o finală și nu a pierdut niciuna. El s-a impus în 2008 la Zagreb, în 2009 la Sankt Petersburg și în 2010 la s’Hertogenbosch și New Haven. Situația e similară și la dublu, acolo unde are patru titluri din tot atâtea finale disputate: Moscova (2008), Halle (2010), Dubai (2011) și Newport (2019). Cea mai mare victorie a carierei a venit însă în 2013, în turul secund al turneului de la Wimbledon. Atunci, el a șocat lumea tenisului, învingându-l cu scorul de 6-7, 7-6, 7-5, 7-5 pe elvețianul Roger Federer, marele favorit al competiției, care spera să obțină al optulea titlu pe iarba londoneză!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net