Marius Vizer e contra curentului: permite judokanilor ruși să concureze

Condus─â din 2007 de rom├ónul Marius Vizer, Federa┼úia Interna┼úional─â de Judo (IJF) a dat un anun╚Ť controversat ├«n actualele condi╚Ťii ale invaziei ruse╚Öti din Ucraina: le permite sportivilor ru╚Öi s─â concureze ├«n competi╚Ťiile interna╚Ťionale!

marius vizer vladimir putin jpg
Marius Vizer ╚Öi Vladimir Putin, ├«n urm─â cu c├ó╚Ťiva ani (FOTO: EPA)

Vestea vine ├«n aceea╚Öi zi ├«n care conduc─âtorii sportului paralimpic au anun╚Ťat c─â ru╚Öii ╚Öi belaru╚Öii nu au voie s─â participe la Jocurile Paralimpice de la Beijing, dar ╚Öi la c├óteva zile dup─â ce zeci de federa╚Ťii interna╚Ťionale au decis interzicerea echipelor sau sportivilor din Rusia ╚Öi Belarus ├«n competi╚Ťii. Inclusiv federa╚Ťii de sporturi individuale, cum ar fi cea de tenis de mas─â sau atletism.

"S─âpt─âm├óna trecut─â, ├«n urma conflictului dintre Rusia ┼či Ucraina, Federa┼úia Interna┼úional─â de Judo a sanc┼úionat Federa┼úia Rus─â de Judo prin anularea Grand Slam-ului de la Kazan, din 20-22 mai 2022. ├Än plus, Federa┼úia Interna┼úional─â de Judo anuleaz─â acum toate competi┼úiile de judo de pe teritoriul Federa┼úiei Ruse. ├Äntruc├ót evenimentele sportive ┼či sportul ├«nsu┼či promoveaz─â pacea ┼či solidaritatea ├«n ├«ntreaga lume, consider─âm c─â acei sportivi care particip─â la evenimente sportive interna┼úionale promoveaz─â pacea ┼či solidaritatea interna┼úional─â. Pe aceast─â baz─â, decizia global─â de a sanc┼úiona to┼úi sportivii ru┼či, indiferent de opiniile diferite pe care ┼či le-au exprimat mul┼úi, nu este considerat─â a fi justificat─â. Orice decizie radical─â de a ├«mpiedica participarea sportivilor la competi┼úiile sportive nu ar face dec├ót s─â continue escaladarea violen┼úei ┼či s─â nutreasc─â sentimentul de nedreptate pentru acei sportivi care nu au participat la nicio decizie privind conflictul. Nu putem condamna sportivii pentru ceea ce se ├«nt├ómpl─â. Prin urmare, ├«n conformitate cu Carta Olimpic─â ┼či cu principiile sale fundamentale, a┼ča cum a f─âcut IJF ├«n trecut, ├«n timpul altor conflicte dificile dintre anumite state ┼či na┼úiuni, vom oferi sportivilor ru┼či posibilitatea de a participa la evenimentele IJF doar sub steagul, logo-ul ┼či imnul IJF. Prin urmare, putem continua s─â ghid─âm to┼úi sportivii de judo din Rusia ├«ntr-o direc┼úie adecvat─â ┼či s─â-i ┼úinem departe de orice posibilitate de a alege o cale ├«mpotriva principiilor lor morale, ┼úin├ónd cont de profilul de lupt─â al sportului nostru, precum ┼či de valorile acestuia. ├Äncuraj─âm sportivii ru┼či s─â urmeze un dialog cu prietenii lor judoka din ├«ntreaga lume, s─â c─âl─âtoreasc─â ┼či s─â promoveze, acas─â ┼či ├«n deplasare, valorile olimpice ┼či principiile judoului de ajutor reciproc ┼či prosperitate", a precizat IJF, ├«ntr-un comunicat.

Marius Vizer ╚Öi Vladimir Putin erau v─âzu╚Ťi deseori ├«mpreun─â

Multe voci din sport pun aceast─â decizie pe seama apropierii dintre Marius Vizer, pre╚Öedintele Federa╚Ťiei Interna╚Ťionale de Judo, ╚Öi Vladimir Putin, pre╚Öedintele Rusiei. Cei doi au fost fotografia╚Ťi de mai multe ori de-a lungul timpului. Vizer este singurul rom├ón care conduce o federa╚Ťie interna╚Ťional─â ╚Öi o perioad─â a fost ÔÇŁcapul r─âscoaleiÔÇŁ sporturilor olimpice. Intulat SportAcord, forul mondial care ar fi trebuit s─â reuneasc─â at├ót sporturi olimpice, c├ót ╚Öi neolimpice, ar fi trebuit s─â organizeze o dat─â la patru ani c├óte o competi╚Ťie uria╚Ö─â, asem─ân─âtoare Jocurilor Olimpice, dar care s─â reuneasc─â ╚Öi sporturile neolimpice.

Aceast─â organiza╚Ťie a fost sus╚Ťinut─â foarte mult de regimul Putin, care a ╚Öi organizat congresul de alegere a pre╚Öedintelui din 2013 la Sankt Petersburg, atunci c├ónd ├«n func╚Ťia de ╚Öef a fost ales favoritul lui Putin, Marius Vizer. Numai c─â totul s-a dovedit a fi un e╚Öec epocal, ideea organiz─ârii respectivei competi╚Ťii pic├ónd, dup─â ce Comitetul Interna╚Ťional Olimpic a amenin╚Ťat cu sanc╚Ťiuni federa╚Ťiile care ar fi acceptat s─â participe la ├«ntrecerea paralel─â.

Duminic─â, Federa┼úia Interna┼úional─â de Judo (IJF) a anun┼úat totu╚Öi c─â a suspendat statutul liderului rus Vladimir Putin de pre┼čedinte de onoare ┼či ambasador al forului: "Din cauza r─âzboiului care se desf─â┼čoar─â ├«n Ucraina, Federa┼úia Interna┼úional─â de Judo anun┼ú─â suspendarea statutului domnului Vladimir Putin de pre┼čedinte de onoare ┼či ambasador al Federa┼úiei Interna┼úionale de Judo", se ar─âta ├«ntr-un comunicat postat pe site-ul IJF.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile┬áClick!┬ápe┬áGoogle News,Facebook┬á╚Öi┬áInstagram!┬á

Margherita jpg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
1 bruce willis jpg jpeg
image png
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
FotoJet (2) jpg
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
image
image
image
image
Aur Romania, tenis de masa jpg
Finala tenis de masa, Facebook jpg
David Popovici, Facebook jpg
Mbappe si Neymar, EPA jpg
Simona Halep, EPA jpg
bianca ghelber drapel jpg