Vladimir Putin, suspendat din funcția de președinte de onoare la judo

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Federaţia Internaţională de Judo (IJF) a anunţat că a suspendat statutul liderului rus Vladimir Putin de preşedinte de onoare şi ambasador al forului.

Marius Vizer l-a făcut președinte de onoare al IJF pe Vladimir Putin în 2005 (FOTO: EPA)
Marius Vizer l-a făcut președinte de onoare al IJF pe Vladimir Putin în 2005 (FOTO: EPA)

"Din cauza războiului care se desfăşoară în Ucraina, Federaţia Internaţională de Judo anunţă suspendarea statutului domnului Vladimir Putin de preşedinte de onoare şi ambasador al Federaţiei Internaţionale de Judo", se arată într-un comunicat postat pe site-ul IJF. Putin era președinte de onoare din 2005, atunci când chiar românul Marius Vizer i-a acordat diploma prin care se certifica această ”funcție”.

Preşedintele IJF este din 2007 Marius Vizer, considerat un apropiat al lui Putin, cu care a fost fotografiat de mai multe ori de-a lungul timpului. Vizer este singurul român care conduce o federație internațională și o perioadă a fost ”capul răscoalei” sporturilor olimpice. Intulat SportAcord, forul mondial care ar fi trebuit să reunească atât sporturi olimpice, cât și neolimpice, ar fi trebuit să organizeze o dată la patru ani câte o competiție uriașă, asemănătoare Jocurilor Olimpice, dar care să reunească și sporturile neolimpice.

Marius Vizer este un apropiat al lui Vladimir Putin (FOTO: EPA)
Marius Vizer este un apropiat al lui Vladimir Putin (FOTO: EPA)

Această organizație a fost susținută foarte mult de regimul Putin, care a și organizat congresul de alegere a președintelui din 2013 la Sankt Petersburg, atunci când în funcția de șef a fost ales favoritul lui Putin, Marius Vizer. Numai că totul s-a dovedit a fi un eșec epocal, ideea organizării respectivei competiții picând, după ce Comitetul Internațional Olimpic a amenințat cu sancțiuni federațiile care ar fi acceptat să participe la întrecerea paralelă.

Vladimir Putin are centura neagră la judo

De-a lungul timpului, Vladimir Putin s-a lăudat cu legăturile lui cu sportul și în special cu judo, participând la numeroase demonstrații în care să-și arate talentele. El are centura neagră în judo, iar în 2014 a primit al optulea Dan, care exprimă o valoare excepțională a posesorilor săi. Pe lângă judo, pe care spunea că îl practică din copilărie, Putin mai este îndrăgostit de hochei pe gheață, el participând la mai multe meciuri amicale cu alți demnitari din Rusia sau din Belarus, țara care acum îl ajută să invadeze Ucraina.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net