Începe Turneul Campionilor. Învingătorul poate lua cel mai mare premiu din istorie

Ultima actualizare:

Torino îi va găzdui, luna aceasta, pe cei mai buni jucători de tenis din lume. Turneul Campionilor se va disputa în perioada 13-20 noiembrie și a fost anunțată componența grupelor, meciurile fiind transmise de Eurosport.

Djoković și Nadal sunt așteptați la Turneul Campionilor (FOTO: Getty Images)
Djoković și Nadal sunt așteptați la Turneul Campionilor (FOTO: Getty Images)

Așa cum are de așteptat, doi dintre cei mai buni jucători de tenis, Rafael Nadal (2 ATP) și Novak Djoković (8 ATP) au fost repartizați în grupe diferite, primul fiind cap de serie numărul 1, dată fiind absența lui Carlos Alcaraz, actualul lider mondial, accidentat, în vreme ce sârbul va fi cap de serie numărul 7. 
În Grupa Verde, Rafael Nadal se va duela cu americanul Taylor Fritz (9 ATP), care l-a înlocuit pe Carlos Alcaraz, norvegianul Casper Ruud (4 ATP) şi canadianul Felix Auger-Aliassime (6 ATP).
În Grupa Roşie, Novak Djoković îi va avea oponenți pe grecul Stefanos Tsitsipas (3 ATP) şi jucătorii ruşi Daniil Medvedev (5 ATP) şi Andrey Rublev (7 ATP). Dacă sârbul va reuși să se impună în competiție, ar ajunge la șase titluri și l-ar egala pe elvețianul Roger Federer. 
Ediția de anul trecut de Turneul Campionilor a fost câștigată de sportivul neamț Alexander Zverev (12 ATP), însă anul acesta a reprezentat o provocare pentru el, după accidentarea gravă la picior, suferită în semifinalele de la Roland Garros, astfel încât nu a mai jucat niciun meci, încă din luna iunie. 

Turneul Campionilor pune în joc premii uriașe: acela care nu va pierde niciun meci va avea 4,74 de milioane de dolari, față de 2,31 de milioane de dolari, de anul trecut. Doar pentru participarea în competiție, fiecare jucător are asigurați 320.000 de dolari, iar orice victorie în grupe adaugă 383.000 de dolari. Cel ce se va impune în semifinale va primi 1,07 milioane de dolari, iar acela care va ridica trofeul deasupra capului va avea 2,2 de milioane de dolari. Există un premiu și pentru jucătorul care câștigă cele trei partide din grupe - 1,14 milioane de dolari. Practic, campionatul turneului va putea lua cele mai mari premii din istoria tenisului. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net