Emma Răducanu: sezon slab, încasări uriașe. Britanica e peste liderul WTA

Ieșită din Top50 WTA, cu sezonul încheiat de ceva timp, după o accidentare la mână, Emma Răducanu poate spune că a avut un an sportiv sub ceea ce și-s obișnuit publicul, dar unul mai mult decât „răsărit” din punct de vedere al încasărilor. 

Emma Răducanu e în Top3 al încasărilor reușite de sportive (FOTO: Getty Images)
Emma Răducanu e în Top3 al încasărilor reușite de sportive (FOTO: Getty Images)

Faptul că sportiva din Marea Britanie cu origini românești a câștigat US Open, în anul 2021, a propulsat-o în atenția sponsorilor, numeroase branduri cu renume înghesuindu-se să obțină semnătura Emmei Răducanu. Așadar, deși vine după un sezon în care accidentările i-au dat mari bătăi de cap și au dictat ritmul său la turnee, atleta compensează din plin prin încasările de la sponsorii săi. Dior, Evian, Nike, Porsche, Tiffany sau Wilson se numără printre numele cu istorie în domeniile lor care și-au legat reputația de sportiva britanică. 
Jucătoarea de tenis se află pe locul trei în clasamentul atletelor din diferite sporturi, care agonisesc sume importante din contractele de publicitate. „The Sun” notează că Emma Răducanu a adunat 22 de milioane de lire sterline din colaborările sale cu branduri de top, dar și din turneele la care a participat - de fapt, din competiții i-au intrat în conturi 2,8 milioane de lire sterline. 

Prin aceste cifre, Emma Răducanu este întrecută doar de japoneza Naomi Osaka, care are 46 de milioane de lire sterline și de fosta sportivă americană Serena Williams, cu 30,4 milioane de lire sterline. În clasamentul amintit de „The Sun” se regăsesc și liderul din tenisul mondial, Iga Swiatek, dar și americanca Coco Gauff  (4 WTA), cu șapte, respectiv 6,7 milioane de lire sterline. La cei 19 ani ai săi, Emma Răducanu ocupă locul 76 în ierarhia mondială a tenisului feminin, cea mai bună clasare fiind reușită în luna iulie a acestui an, când britanica s-a aflat pe a 10-a poziție. Bilanțul sportivei în sezonul curent este de 17 victorii și 19 înfrângeri, în prezent fiind fără antrenor, după ce rusul Dmitri Tursunov a întrerupt colaborarea cu ea, la nici trei luni de lucrat împreună.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net