Întâlnire de gradul zero. David Popovici, față în față cu Prințesa de Monaco
David Popovici a participat la un eveniment caritabil elitist, organizat de Fondation Princesse Charlène de Monaco, unde s-au strâns peste 600.000 de euro într-o singură oră, înotătorul român în vârstă de 20 de ani povestindu-și perspectiva despre episodul petrecut. Dineul caritabil a reunit o companie selectă, de peste 200 de personalități.

„Am avut onoarea de a o întâlni pe Prinţesa Charlène de Monaco şi, de asemenea, am participat la un eveniment caritabil de excepţie pentru Fondation Princesse Charlène de Monaco - eveniment unde s-au strâns peste 600.000€, într-o singură oră, bani ce vor fi direcţionaţi pentru a învaţa copiii din întreaga lume să înoate. Sunt recunoscător pentru această experienţă şi pentru şansa de a face o diferenţă! Mulţumiri speciale Clubului de Ski Courchevel şi toată admiraţia mea pentru munca extraordinară pe care Prinţesa Charlène o desfăşoară prin fundaţia sa!”, a fost mesajul transmis de David Popovici în social media. La rândul său, Prinţesa Charlène de Monaco este fostă înotătoare, participând la Jocurile Olimpice de vară din 2000 de la Sydney, sub steagul Africii de Sud, țara sa natală.
Ce se vede făcând, după retragerea din sportul de performanță
De altfel, David Popovici este obișnuit să privească dincolo de aparențe și să intre în profunzimi. Întrebat ce se vede făcând, ca un arc în timp, după încheierea carierei de înotător, sportivul a răspuns, în cadrul unui podcast: „Am un membru al familiei foarte apropiat, care se confruntă nu numai cu dependenţa de droguri, dar şi cu dependenţa de jocuri de noroc. După ce închei cariera mea de înotător, vreau să mă ocup de un centru de reabilitare. Cunoscând foarte bine care este ajutorul primit în ţară, care este aproape de zero, nu am cum să stau deoparte. Îmi doresc să mă folosesc de banii pe care îi voi strânge, până atunci, de prietenii şi partenerii pe care îi voi avea, şi care mă pot ajuta să încep construirea unui asemenea centru. Oamenii care sunt dependenţi trebuie reintegraţi în familie şi, apoi, în societate. În România nu ai asta, acum. Îmi doresc să fie un centru real, să aibă medicamentele potrivite şi staff-ul potrivit. Să aibă competenţele necesare şi intenţia bună. Noi nu avem asta”.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!