Ion Țiriac crede că procesul lui Halep va ține 2 ani: ”Avocații ei sunt lenți”

Suspendată provizoriu pentru dopaj după ce a fost depistată pozitiv în timpul US Open, Simona Halep nu știe nici acum când va putea să se apere. Conform Agerpres, omul de afaceri Ion Țiriac spune că avocații angajați de fostul lider mondial sunt lenți și că totul ar putea dura 2-3 ani.

Ion Țiriac a criticat-o pe Simona Halep (FOTO: Sportpictures)
Ion Țiriac a criticat-o pe Simona Halep (FOTO: Sportpictures)

Fost președinte al Federației Române de Tenis, dar și al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ion Ţiriac știe exact ce ar fi trebuit să facă Simona Halep. Din păcate, ea a procedat altfel... ”Am văzut-o acum trei zile pe Simona, se antrenează la Stejarii. Acolo îi dau eu voie să se antreneze, pentru că nu trebuie să cer voie la nimeni. După părerea mea, avocaţii ei sunt lenţi, lenţi. Eu ştiam doi avocaţi, unul care a fost avocatul CIO în 2000 la Sydney, care a plecat atunci de la CIO pentru că proba fusese manipulată, adică de la 60 ml la peste 100 ml peste noapte. Deci el e un bun avocat şi a plecat de la CIO şi e la Lausanne, pe lângă TAS. Şi mai este un avocat pe care îl ştiu tot în Lausanne. Dar ea a luat pe altcineva şi sper ca acei avocaţi să îşi facă datoria. Pentru că ea de bine de rău e la sală în fiecare zi, dă cu racheta în minge şi mai vrea să joace. Dacă într-adevăr este un medicament care a fost viciat sau un aliment viciat... Eu, din ce am înţeles, Simona este de apărat din toate punctele de vedere. Problema este că ea din august nu a mai jucat. Că eu nu sunt de acord nici cu ce a jucat cu doi ani înainte, e altceva. Însă săptămânile în care nu joacă se adună şi e periculos şi trist”, a afirmat Ţiriac, conform Agerpres. El a fost prezent la Patinoarul din Otopeni cu ocazia lansării unui program de selecţie pentru echipele de hochei ale Fundaţiei Ţiriac.

”Dacă eu îi deschid gura unui sportiv şi altul îi bagă ceva, e dopat”

Apoi, omul de afaceri care a susținut-o din toate puterile pe Andreea Răducan în 2000, când a luat acea pastilă cu nurofen – atunci, Țiriac era președintele COSR – a adăugat: ”Simona este o doamnă de 30-31 de ani care a fost de sute de ori controlată şi e controlată înainte unui turneu în care a şi pierdut în primul tur. Ea a făcut un gest... a spus <<Nu-mi atingeţi echipa>>. Cum să nu-ţi atingă nimeni echipa când tu habar nu ai ce mănânci? Ce bei când te antrenezi? Ăia au responsabilitatea. Eu îmi aduc aminte la Sydney că antrenorii schimbau farfuriile cu sportivii. Şi ne aducem aminte de Nurofen. Însă lucrurile astea se pot întâmpla. E absolut justă legea. Ori le dai drumul tuturor să facă ce vor, vorba aia, să moară drogaţi, sau respecţi legea. Eu am spus, am fost la WADA, eu am fost în comitetul ăla de cinci când s-a înfiinţat şi am avut cuvânt mare. Dacă eu îi deschid gura unui sportiv şi altul îi bagă ceva, e dopat. Are dreptul să se apere, dar e dopat”, a mai spus acesta.

De asemenea, Ion Țiriac nu e deloc optimist în ceea ce priveşte durata cazului de doping al româncei Simona Halep. ”Dacă merg scriptologia şi manipulările, cred că o să o vedem din nou pe teren peste 2-3 ani. Nu vedeţi că până în ziua de azi ea nu a putut să depună toate probele? Când ajunge totul măcar la TAS? Iar când ajunge la TAS oamenii de acolo fac ce vor. Responsabil nu e nimeni dacă după ce TAS îi spune că are dreptate şi că nu e vina ei. Alea 5-6-8 luni din viaţa ei cine le plăteşte?”, a mai spus omul de afaceri.

Românca, suspendată provizoriu din 21 octombrie 2022

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunţat, la 21 octombrie 2022, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat. Controlul a avut lor în ultima zi a lunii august, în timpul US Open. De atunci, ea a fost suspendată provizoriu din activitate, însă nici până acum nu a reușit să depună toate actele pentru o viitoare audiere. Simona Halep e unul dintre cele mai mari nume din tenis suspendat pentru dopaj, având două titluri de Grand Slam, la Roland Garros (2018) și la Wimbledon (2019).

horoscop zilnic 1 martie jpeg
cub isabela onoriu png
cub raluca podea png
antonia sexy jpg
Shakira jpg
4 front doctorita spagara jpg
Bryan Johnson jpg
cub ioana ginghină png
image
image
image
image
image
image
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg
Rashford, Getty jpg