Ion Țiriac, nemulțumit de hotărârea luată de Halep: „Vai de mine și de mine”

Ion Țiriac este de părere că Simona Halep renunță prea ușor la partea de a cere socoteală celor responsabili de suspendarea sa inițială pentru patru ani din tenis, în urma acuzelor de dopaj. În contextul în care sportiva a obținut reducerea pedepsei la Tribunalul de Abitraj Sportiv (TAS) din Lausanne, Elveția, la nouă luni, având permisiunea de a reveni oricând pe teren, omul de afaceri cere sancțiuni pentru cei implicați. 

Ion Țiriac e de părere că Halep ar trebui să solicite despăgubiri consistente (FOTO: Sportpictures)
Ion Țiriac e de părere că Halep ar trebui să solicite despăgubiri consistente (FOTO: Sportpictures)

„Să vedem ce se întâmplă în viitor cu procesul intentat companiei producătoare. Ce va face Halep și cine o va sfătui din punct de vedere legal... La fel, ce se întâmplă cu echipa ei, cu fabricantul produsului (n.r. de la care Simona a cerut 10 milioane de dolari). L-a dat în judecată pe fabricant în Statele Unite, nu în România sau la Cioflingeni sau în Congo. Trebuia să-l dea pentru 100-200 de milioane, nu pentru zece milioane. Mizilic așa, zece milioane?!”, a spus Ion Țiriac, potrivit gsp.ro.
Acesta a dat-o drept exemplu pe Eugenie Bouchard - fosta finalistă de la Wimbledon a alunecat pe podeaua udă din vestiarele de la US Open și a dat în judecată Federația Americană, într-un proces care a durat doi ani și jumătate.
„Stăteam pe jos, șocată de ce mi s-a întâmplat”, a declarat despre incident canadianca. Cele două părți au căzut la o înțelegere, iar Țiriac spune că jucătoarea - între timp complet dispărută din elita tenisului - ar fi primit 10 milioane de dolari despăgubiri.
„Zece milioane a luat fătuca aia canadiancă, care a căzut în vestiar la US Open. Nu mai joacă acuma, face modă. A căzut acolo, s-a lovit puțin, iar Federația Americană i-a dat zece milioane ca să nu-i dea în judecată!”. Întrebat cât de mari trebuiau să fie despăgubirile, Țiriac a avut o singură reacție: „Trebuia să le ceară mai mulți bani, vai de mine și de mine!”.

Mai are câteva zile până la revenirea oficială în tenis

Reamintim că Halep a câștigat apelul făcut la TAS, care a redus la nouă luni suspendarea româncei din tenis, de la patru ani, atât cât „dictase” inițial Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) și și-a anunțat deja revenirea pe terenul de tenis la Miami Open, programat între 19 și 31 martie. Suspendată provizoriu încă din toamna lui 2022, în cele din urmă, la mijlocul lunii septembrie, Halep a primit verdictul în procesul ei și a fost exclusă pentru patru ani din tenis, în baza a două încălcări ale regulamentului antidoping, respectiv utilizarea unei substanțe interzise și suspiciunea că ar fi utilizat metode sau substanțe interzise, pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic. Inițial, perioada de suspendare ar fi durat până pe 6 octombrie 2026, iar Halep a dat în judecată firma producătoare a suplimentelor pe care le-a luat, ca în cele din urmă să obțină reducerea pedepsei și să fie în situația de a putea reveni oricând în tenis, în urma deciziei de la TAS, care arată că românca și-a ispășit penalizarea în iulie 2023.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net