Ironizat de cineva că ar fi prea gras, tânărul Alfie e încurajat de All Blacks!

Ultima actualizare:

Practicant al rugby-ului Alfie, un tânăr din Țara Galilor, a fost ținta ironiilor unora, care i-au reproșat că ar fi prea gras și ieșit din formă... Aflând de acest caz, multe vedete ale sportului cu balonul oval din întreaga lume au reacționat, încurajându-l pe copil. Printre cei care i-au transmis mesaje de susținere s-au numărat echipele de rugby ale Noii Zeelande, Angliei și Franței.

Tânărul Alfie este încurajat de marile vedete ale rugby-ului mondial
Tânărul Alfie este încurajat de marile vedete ale rugby-ului mondial

Mamă a lui Andrei Bătrân, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de rugby juniori din 1996, de la Brecia, Elena Bătrân obișnuia să spună, prin anii 90: ”Rugby-ul este un sport pe care îl pot practica toți copiii, toți oamenii. În aceeași echipă au loc și cei înalți, dar și cei scunzi, și cei mai slăbuți, dar și cei mai dolofani”.

Din nefericire, nu toată lumea gândește așa. Weekendul trecut, un tată a postat pe Facebook o poză cu fiul său, Alfie, pe un teren de rugby din Ţara Galilor. O fotografie care a generat și un comentariu nepotrivit al unui utilizator despre adolescentul în cauză. Reacţie care l-a determinat pe tată să şteargă postarea. "A trebuit să elimin o postare de pe Facebook pentru că un comentariu al unui idiot spunea că fiul meu este prea gras pentru a evolua cu echipa sub 12 ani şi nu este suficient de în formă. Dacă oamenii ar afla cât de mult munceşte pentru a pierde din greutate şi cât de prost stă cu încrederea în sine. Nu-ţi face griji, Alfie, voi fi întotdeauna cel mai mare fan al tău", a scris tatăl copilului.

Emoţionant respectivul mesaj a provocat o reacţie în lanţ pe reţelele de socializare. Multe personalităţi din lumea rugby-ului s-au unit pentru a-l apăra pe băiat. All Blacks l-a încurajat astfel pe Alfie cu un scurt mesaj: "Eşti tare, Alfie, continuă tot aşa". Şi echipa de rugby a Angliei a postat un mesaj pentru Alfie: "Continuă ceea ce faci Alfie. Rugby-ul este pentru toată lumea!", în timp ce starul galez Liam Brian Williams a precizat: "Alfie, continuă să joci! Atâta timp cât te distrezi, asta e tot ce contează". Mobilizarea a depăşit lumea balonului oval. Și fostul atacant de la Liverpool, Robbie Fowler, și-a declarat sprijinul pentru Alfie.

Supranumiți All Blacks, rugbyștii neozeelandezi au fost campioni mondial în 1987, 2011 și 2015
Supranumiți All Blacks, rugbyștii neozeelandezi au fost campioni mondial în 1987, 2011 și 2015

Şi în Franţa, situația lui Alfie a emoţionat. "Alfie, suntem alături de tine. Fii mândru de cine eşti, pentru că eşti uimitor. Fii mândru pentru că ai cel mai minunat tată din lume. Ţine minte, oricine ai fi, de unde ai veni, noi te vom primi. Rugby-ul este pentru toată lumea. Te iubim”, a scris Federaţia Franceză de Rugby pe Twitter. "Alfie, mi s-a spus toată copilăria că sunt prea mic, prea slab, prea plăpând. Când citesc postarea tatălui tău, mă doare inima. Niciodată nu iţi pierde speranţa. Crede în visele tale. Tatăl tău este fanul tău numărul unu. Eu sunt al doilea”, a scris rugbystul francez Matthieu Jalibert.

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net