Kimi Raikkonen, fost campion mondial la Formula 1, debutează la NASCAR

Kimi Raikkonen s-a retras sezonul trecut din Formula 1, dar se pare că nu poate sta departe de adrenalina curselor. Fostul campion mondial a anunțat că va debuta la NASCAR în luna august a acestui an.

„Omul de gheață”, așa cum e poreclit pilotul finlandez, se va afla la volanul unui Chevrolet Camaro ZL1 și va face parte din echipa „Trackhouse squad”, deținută de fostul pilot Justin Marks și cântărețul Pitbull.

Cursa de debut a lui Kimi Raikkonen va avea loc pe circuitul Watkins Glen, circuit care a găzduit și curse de Formula 1 până în anul 1980.

Vezi și Kimi Räikkönen a doborât recordul de curse disputate de un pilot în Formula 1

Finlandezul s-a retras din Formula 1 la finalul sezonului trecut, însă nu este prima oară când renunță la monoposturile ultra-rapide, de dragul curselor de mașini.

În anul 2009, la scurt timp după ce devenea campion mondial cu echipa Ferrari, Kimi Raikkonen anunța că renunță la Formula 1 pentru raliuri și NASCAR truck series.

Motivul pentru care Kimi Raikkonen a acceptat să concureze la NASCAR

„Omul de gheață” a vorbit despre „lucruri false” și „toate vrăjelile care se petrec”, în general, în lumea motorsportului, dar mai ales în Formula 1. Fanii nu credeau că-l vor revedea pe pistă prea curând, iar jurnaliștii de la Motorsport.com l-au întrebat pe finlandez ce l-a determinat să revină în sfera vitezei.

A mărturisit că a renunțat o perioadă la sport pentru că avea nevoie de timp pentru el, dar este pregătit să accepte noi provocări.

„E simplu. Dacă e vorba despre ceva care are relevanță, de ce să nu fac acel ceva? Cu siguranță, înainte de orice am nevoie de niște timp liber. Cursele mereu au fost plăcute. Nu contează ce e, dacă vorbim despre Formula 1 sau alte categorii.

Evident, am trecut peste F1, iar asta (n.red.- oportunitatea de a pilota la NASCAR) a apărut și a s-a legat în multe feluri.

Cred că fără experiență în NASCAR și cu puține curse la activ, una în Truck și cealaltă în Nationwide, nu aș fi interesat, probabil.

Au avut loc pe un circuit oval, acum e un traseu carosabil. Abia aștept, vreau să am o cursă bună și să am șansa ca măcar să demonstrez ceva pe traseu”, a declarat Kimi, pentru sursa citată.

Citește și Kimi Raikkonen „a înconjurat” de două ori Pământul la volanul unui bolid de Formula 1

Kimi Raikkonen a fost campion mondial la Formula 1

În vârstă de 43 de ani, „Omul de Gheață” a bifat 19 sezoane în sportul care l-a consacrat. A fost campion mondial în 2007, cu Scuderia Ferrari și a avut 103 podiumuri, împreună cu toate echipele pentru care a pilotat.

Se numără printre cei 5 piloți care au reușit performanța de a marca peste 100 de podiumuri de-a lungul carierei. A pilotat pentru Sauber, McLaren, Ferrari, Lotus și Alfa Romeo. A primit porecla „Iceman” pentru că este foarte discret și retras, ba chiar evită evenimentele de PR și deseori s-a glumit pe seama lui din acest motiv.

Kimi Raikkonen este căsătorit cu Minttu Virtanen din anul 2016. Împreună au doi copii, un băiat pe nume Robin și o fetiță pe care o cheamă Rianna.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net