La 44 de ani, Tom Brady a decis să se retragă din NFL!

Ultima actualizare:

UPDATE Socotit a fi cel mai mare jucător din istoria NFL (a cucerit 7 titluri de campion cu New England şi Tampa Bay), Tom Brady a făcut anunţul privind retragerea din activitatea sportivă, după ce au circulat mai multe informaţii contradictorii cu privire la decizia lui. Inițial, el a dat de înțeles că va continua să practice sportul: ”Încă mă mai gândesc”. Sportivul are 44 de ani!

Tom Brady are 7 titluri de campion în NFL (Foto: EPA-EFE)
Tom Brady are 7 titluri de campion în NFL (Foto: EPA-EFE)

Brady a postat următorul mesaj pe rețelele sociale: "Întotdeauna am crezut că fotbaul este o propunere <<all-in>>, dacă nu există un angajament competitiv sută la sută, nu vei reuşi, iar succesul este ceea ce îmi place atât de mult la sportul nostru. Cariera mea de jucător a fost o călătorie atât de palpitantă, cu mult peste imaginaţia mea şi plină de suişuri şi coborâşuri. Când eşti în ea în fiecare zi, chiar nu te gândeşti la niciun fel de final. Totuşi, când stau aici, acum, mă gândesc la toţi jucătorii şi antrenorii mari cu care am avut privilegiul să joc alături şi împotrivă, competiţia a fost acerbă şi profundă, aşa cum ne place nouă. Dar prieteniile şi relaţiile sunt la fel de aprige şi profunde. Îmi voi aminti şi preţui aceste memorii şi le voi revedea des. Mă simt cea mai norocoasă persoană din lume”. 

Deunăzi, compania TB12 Sports a postat pe Twitter un mesaj din care reieşea că Brady se retrage: “7 Inele Super Bowl, 5 MVP-uri Super Bowl, 3 Premii de MVP al Ligii, 22 de sezoane incredibile. Mulţumim pentru tot, Tom Brady”. Ulterior mesajul a fost şters. La puțin timp după aceea, agentul lui Brady, Don Yee, a dat publicităţii un comunicat referitor la informaţiile ESPN: “Înţeleg speculaţiile avansate despre viitorul lui Tom. Fără să vorbim despre corectitudinea sau incorectitudinea ştirii, Tom va fi singura persoană care îşi va anunţa planurile cu o corectitudine desăvârşită. El ştie realităţile business-ului fotbalului şi calendarul la fel de bine ca oricine, aşa că acest lucru va avea loc curând”. Acest zvon a fost alimentat, pe undeva, și de faptul că Tom Brady şi-a exprimat în trecut dorinţa de a petrece mai mult timp cu soţia sa, supermodelul Gisele Bundchen, cu cei trei copii ai lor.

Vorbind public pentru prima dată de când presa a speculat că se va retrage, legendarul fundaş din fotbalul american a repetat că încă nu s-a hotărât în privinţa acestui aspect. "Uneori este nevoie de timp pentru a evalua cum te simţi şi ce vrei să faci”, a spus sportivul de 44 de ani. "Cred că atunci când va fi momentul, voi fi gata să iau o decizie într-un fel sau altul, aşa cum am spus săptămâna trecută (după ce Tampa Bay a fost eliminată în turul doi al playoff-ului de Los Angeles Rams)", a adăugat el.

Pe de altă parte, Brady a fost neclar în ceea ce priveşte momentul retragerii. "Nu ştiu când va veni, dar voi şti când este momentul potrivit. Sunt norocos că am reuşit să joc atât de mult timp şi să văd cum au mers lucrurile în ultima parte a carierei mele. Înţeleg că există interes să se ştie dacă voi continua sau mă voi opri, dar voi şti când voi şti. Nu am de gând să trag concluzii pripite".

O reacție a avut și Tom Brady senior, tatăl jucătorului de fotbal american. Acesta a spus că fiul său nu se retrage, precizând că informaţia că ar abandona fotbalul american este doar un zvon preluat din mediul online. "Povestea asta, Mike, este o presupunere totală. Tommy nu a luat o decizie finală într-un fel sau altul şi oricine altcineva spune că a făcut-o greşeşte absolut”, i-a spus Tom Brady Sr. realizatorului Mike Giardi, de la NFL Network.

Brady a jucat pentru New England Patriots (2000-2019) şi Tampa Bay Buccaneers (2020-prezent). El a câştigat de şapte ori Super Bowl şi a stabilit mai multe recorduri în NFL. Evoluând pe postul de quarterback, acesta are mai multe victorii în Super Bowl decât orice echipă din NFL, şase cu Patriots (2002, 2004, 2005, 2015, 2017, 2019) şi una cu Buccaneers (2021). El este singurul jucător care a câştigat un Super Bowl în trei decenii diferite.

Jucătorul de 44 de ani mai este un an sub contract cu Tampa Bay Buccaneers.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net