Lewis Hamilton n-a mai dat niciun semn de viață. Se va retrage englezul?

Ultima actualizare:

Învins în lupta pentru titlul mondial de Max Verstappen (Red Bull), după o decizie controversată a comisarilor FIA la cursa din Abu Dhabi, Lewis Hamilton n-a mai postat nimic pe rețelele de socializare de atunci. Lucru ciudat pentru pilotul englez. Potrivit „LEquipe”, n-ar fi exclus ca Hamilton să-și anunțe retragerea din competiție.

Lewis Hamilton a acuzat din plin eșecul de la Abu Dhabi (Foto: EPA-EFE)
Lewis Hamilton a acuzat din plin eșecul de la Abu Dhabi (Foto: EPA-EFE)

Sub semnătura lui Fabrice Bosset, publicația din Hexagon a analizat situația în care se află pilotul lui Mercedes. ”Această tăcere alimentează zvonurile, inclusiv acela al unei retrageri anticipate în condițiile în care acesta a semnat în iulie trecut un contract până în 2023”.

Publicația mai sus menționată a amintit că de la cursa de pe circuitul Yas Marina Hamilton a avut o singură apariție publică, și anume la ceremonia de la Castelul Windor, acolo unde a fost făcut Cavaler al Imperiului Britanic. Acesta a lipsit de la Gala FIA, de pildă. De asemenea, englezul n-a mai avut postări pe rețelele sociale. Ultima de pe contul său Twitter, acolo unde are 6,9 milioane de abonați, datează din 11 decembrie 2021, adică după calificările de la Abu Dhabi. Aceeași situație este și pe contul de Instagram, unde are 26,7 milioane de abonați.

Înainte de Crăciun, Bernie Ecclestone a declarat pentru cotidianul elvețian ”Blick” că Hamilton are de gând să se retragă: "Acum câteva zile am vorbit cu tatăl lui (n.r Anthony Hamilton) şi mi-am dat seama imediat că nu voia să vorbească despre viitorul fiului său. Aşa că am discutat despre afaceri... Cred că se retrage, că nu va mai concura anul viitor. Dezamăgirea sa de la Abu Dabi a fost prea mare şi îl înţeleg. Acum l-a egalat pe Michael Schumacher. Au amândoi șapte titluri mondiale şi este momentul perfect pentru el să-şi îndeplinească visul şi să devină un afacerist în domeniul modei". Totuși, fratele lui Lewis, Nicolas, i-a asigurat pe fanii pilotului că acesta nu are probleme și că doar a luat o pauză.

Un semn că Hamilton va continua să participe la curse și anul acesta l-a dat echipa Mercedes. Aceasta a postat pe Twitter un mesaj din care rezultă că britanicul e gata să concureze. „Adversitatea îi face pe unii să cedeze, iar pe alții să doboare recorduri”, a fost mesajul echipei germane, alături de care a apărut o poză cu Lewis Hamilton.

Ediția 2022 a Campionatului Mondial de Formula 1 va debuta în 20 martie cu Marele Premiu al Bahrainului și se va încheia în 20 noiembrie, cu întrecerea de la Abu Dhabi. Cu trei zile înaintea debutului, FIA va anunța rezultatul anchetei pe care a declanșat-o cu privire la evenimentele din timpul ultimei curse a ediției trecute.

Produs cu cinci tururi înainte de finalul cursei din Emiratele Arabe Unite, accidentul lui Latifi i-a permis olandezului Max Verstappen (Red Bull) să schimbe pneurile, iar apoi, în ultimul tur, să-l depăşească pe britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) şi să câştige titlul mondial. Aflat la egalitate de puncte (369,5) cu Hamilton înaintea ultimei etape, de la Abu Dhabi, batavul a cucerit astfel primul titlu de campion mondial la 24 de ani și 66 de zile, fiind depășit la acest capitol de Sebastian Vettel (Red Bull / 2010) - 23 ani și 134 zile, Lewis Hamilton (McLaren / 2008) - 23 ani și 300 zile și Fernando Alonso (Renault / 2005) - 24 ani și 58 zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net