Lovitură de teatru pentru Jeļena Ostapenko: ce i se impută tenismenei

Ultima actualizare:

Guvernul leton a decis să îi taie finanțarea jucătoarei de tenis Jeļena Ostapenko, dar și a altor sportivi, informează Delfi.lv.

Jeļena Ostapenko rămâne fără susținerea financiară din țara sa (FOTO: EPA)
Jeļena Ostapenko rămâne fără susținerea financiară din țara sa (FOTO: EPA)

Oficialii din țara sportivei au spus că au recurs la această decizie, în contextul în care tenismena participă într-o competiție în care sunt angrenați și jucători ruși și bieloruși. Jeļena Ostapenko nu este singura vizată pentru această „sancțiune”, ci prin același lucru trec și colegele ei de circuit, Daniela Vismane (238WTA) și Darja Semenistaja (222 WTA). Măsurile se aplică dincolo de „sportul alb”, inclusiv cicliștii Toms Skujiņš și Krist Neilands fiind penalizați. 
Concret, în urma acestei decizii, fiecare sportiv din cei menționați va avea un buget lunar mai mic cu 1.700 de euro, atât cât statul leton oferea pentru pregătire. Restricțiile nu sunt doar de ordin financiar, având în vedere că sportivii vor rămâne și fără accesul la câteva baze de pregătire. Și, dacă în cazul Jeļenei Ostapenko, sportivă care e milionară în dolari, e posibil să nu reprezinte nicio problemă, pentru ceilalți sportivi este o lovitură. 
Potrivit presei internaționale, Comitetul Olimpic Leton doar a pus în aplicare ordinul ministrului Educației și Științei, Anda Čakša. Aceasta a decis sistarea finanțării sportivilor care concurează cu jucători din Rusia și Belarus în competiții internaționale.

„Trebuie să suporte consecințele pentru actele odioase ale guvernelor lor”

„Olimpiada reprezintă cel mai mare vis și privilegiu suprem pentru sportivi. Cea mai mare platformă pentru incluziune și diversitate în sport, captând atenția lumii. Având în vedere acest lucru, trebuie să interzicem sportivii ruși și bielorusi, trimițând un mesaj puternic la nivel mondial că suntem uniți în sancțiunile impuse Rusiei și Belarusului.
Trebuie să suporte consecințele pentru actele odioase ale guvernelor lor; viețile lor nu pot continua în condiții de normalitate, iar lumea și popoarele din Rusia și Belarus nu pot fi ignorante cu privire la atrocitățile pe care le comit în Ucraina”
, a fost mesajul transmis de Elina Svitolina pe Twitter, în contextul „sportului alb” și al războiului provocat de Rusia în Ucraina. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net