Campioana ucraineană Kostyuk a refuzat să dea mâna cu adversara rusoaică

Ultima actualizare:

Jucătoarea originară din Ucraina, Marta Kostyuk (40 WTA) și-a adăugat în palmares primul trofeu WTA din carieră, duminică, în SUA, la Austin.

Marta Kostyuk și-a asigurat primul trofeu WTA al carierei (FOTO: EPA)
Marta Kostyuk și-a asigurat primul trofeu WTA al carierei (FOTO: EPA)

Doar că sportiva are șanse să rămână în istorie nu doar prin supremația deținută în competiție, cât și prin abordarea avută față de adversara sa, rusoaica Varvara Gracheva (66 WTA). După ce a învins în două seturi, cu scorul de 6-3, 7-5, Marta Kostyuk a refuzat să dea mâna cu oponenta ei, dată fiind naționalitatea sa. 
După ce a reuşit punctul victoriei, ucraineanca s-a prăbuşit pe teren, în lacrimi, descătușându-și emoțiile. Apoi, la ceremonia de premiere, Marta Kostyuk a ţinut să dedice acest trofeu întregii ţării din care provine, fără a uita de victimele războiului declanşat de armata rusă, în urmă cu mai bine de un an.

„Vreau să dedic acest titlu Ucrainei şi tuturor persoanelor care luptă şi mor, chiar acum. Este evident că e un moment foarte special pentru mine”, a punctat campioana de la Austen. De altfel, nu este prima dată, când jucătoare de tenis alege să vorbească despre acest subiect, care a marcat covârșitor populația Ucrainei, Marta Kostyuk fiind printre aceia care susțin că atât rușii, cât și bielorușii n-ar trebuie să aibă permisiunea de a participa la competițiile sportive internaționale, refuzând să dea mâna cu oricare dintre aceștia, cu care a venit în contact. În ianuarie, la Australian Open, Marta Kostyuk nu s-a ascuns să declare că a fost „foarte supărător” să îl vadă pe tatăl lui Novak Djoković, Srdjan, pozând alături de un steag rusesc cu chipul președintelui din Rusia, Vladimir Putin, pe el.
La cei 20 de ani ai săi, Marta Kostyuk se află în cel mai bun moment al carierei, de-a lungul căreia a adunat peste două milioane și jumătate de dolari, numai 2023 aducându-i, până acum, mai mult de 320.000 de dolari.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net