Marea campioană Chris Evert suferă de cancer ovarian în stadiul 1

Ultima actualizare:

Considerată a fi una dintre cele mai valoroase jucătoare de tenis din istorie, Chris Evert (67 de ani) a anunţat că a fost diagnosticată cu cancer ovarian în stadiul 1. Americanca a câştigat 18 titluri de Grand Slam la simplu şi 3 titluri de Grand Slam la dublu.

Chris Evert a rămas aproape de tenis ca analist ESPN (Foto: EPA-EFE)
Chris Evert a rămas aproape de tenis ca analist ESPN (Foto: EPA-EFE)

Într-o postare pe Twitter care leagă un articol ESPN pe care Evert l-a scris împreună cu jurnalistul ESPN Chris McKendry, marea campioană a precizat că vrea să-şi împărtăşească diagnosticul şi povestea "pentru a-i ajuta pe alţii". "Sunt foarte norocoasă că s-a depistat devreme şi mă aştept la rezultate pozitive de la planul meu de chimioterapie”, a scris Evert într-o declaraţie postată pe Twitter. "Vă mulţumesc tuturor pentru că respectaţi nevoia mea de a mă concentra asupra sănătăţii mele şi a planului de tratament". Evert a adăugat că va apărea de acasă uneori în timpul transmisiilor ESPN a Australian Open, care începe pe 17 ianuarie.

Mare rivală a lui Evert, Martina Navratilova a comentat situația: "Suntem cu toţii alături de tine, Chrissie. Eşti o adevărată campioană şi nu am nicio îndoială că vei învinge acest adversar urât". Rivalitatea dintre cele două campioane a început în 1973 şi a durat aproximativ 15 ani, fiind considerată drept cea mai mare din istoria sportului. Cele două s-au confruntat în 14 finale de turnee majore.

Născută în Fort Lauderdale, Florida, în 1954, Evert a devenit la 14 ani campioană la categoria sa de vârstă. Pe când avea 15 ani, ea a învins-o pe jucătoarea clasată pe locul 1 în lume la acea vreme, australianca Margaret Court, într-un turneu din Charlotte, Carolina de Nord. Americanca a devenit jucătoare profesionistă când a împlinit 18 ani, în 21 decembrie 1972. Câteva luni mai târziu, ea s-a întâlnit şi a învins-o pentru prima dată pe Navratilova, într-un eveniment profesionist la Akron, Ohio.

La doar patru ani de la debutul carierei sale profesionale, Chris Evert a devenit prima sportivă care a câştigat un milion de dolari în premii. De asemenea, a fost prima sportivă care a găzduit "Saturday Night Live", în 1989, în acelaşi an în care s-a retras. Şase ani mai târziu, Evert a fost inclusă în International Tennis Hall of Fame, devenind al patrulea sportiv ales în unanimitate.

Chris Evert a câștigat 157 de titluri de simplu şi s-a clasat pe locul 1 în lume timp de şapte ani: din 1974 până în 1978, în 1980 şi 1981. Ea a devenit comentator şi analist pentru ESPN în 2011, rol pe care îl deţine şi astăzi. vert are trei fii: Colton, Nicholas şi Alexander. Ea lucrează la Academia de Tenis Evert din Boca Raton, Florida.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net