Momente emoționante oferite de Yastremska și de Svitolina în WTA

Sportivii ucraineni încearcă să lupte pentru țara lor așa cum știu, pe terenul de joc. Iar tenismenele Daiana Yastremska și Elina Svitolina au obținut victorii foarte importante pentru moralul semenilor lor.

Daiana Yastremska a plâns în timpul interviului (Captură foto: Digisport.ro)
Daiana Yastremska a plâns în timpul interviului (Captură foto: Digisport.ro)

Momente emoționante s-au petrecut la turneul WTA de la Lyon, după meciul câștigat de ucraineanca Daiana Yastremska în fața româncei Ana Bogdan, scor 3-6, 7-6, 7-6. La capătul a peste 3 ore de joc, Yastremska, jucătoare care a fugit alături de sora ei din Ucraina, a declarat după partidă: ”Îmi tremură mâinile. Cu siguranţă îmi voi aminti acest meci. Tocmai am venit dintr-o ţară în care este război şi în care este familia mea. A fost foarte greu din punct de vedere emoţional. Aş vrea să fiu acum acasă, acolo, în ţara mea, dar tatăl meu a insistat să vin aici şi îi mulţumesc directorului turneului pentru wild card, a însemnat mult pentru mine. Vreau să spun că sunt fericită că am câştigat pentru ţara mea, sunt şi tristă în acelaşi timp, dar mulţumesc publicului pentru susţinere. Este uimitor câte mesaje de susţinere am primit, vă mulţumesc. Este foarte dificil, inima mea este acasă şi mintea mea luptă aici. Este foarte greu să-mi găsesc concentrarea şi echilibrul. Această victorie este nimic comparativ cu ceea ce se întâmplă în ţara mea, dar mă bucur că am putut lupta în seara asta pentru ţara mea. Sunt foarte mândră de ucraineni, sunt eroi cu adevărat şi sper că totul se va termina curând”, a declarat ea, la interviul după meci.

Yastremska a scăpat de curând din ”iadul” din ţara ei, ea plecând din Odessa în Republica Moldova şi, după ce a trecut prin România, a ajuns în Franţa. Sportiva a intrat pe teren la Lyon cu steagul Ucrainei pe umeri.

Elina Svitolina a renunțat la retragere și e în optimi. Va dona toți banii armatei

La câteva ore distanță, în Mexic, la Monterrey, cea mai valoroasă ucraineancă din ierarhia mondială, Elina Svitolina, clasată pe locul 15 mondial, a renunțat la planul de retragere din turneu și a jucat totuși contra rusoaicei Anastasia Potapova, după ce a primit asigurări din partea WTA că nu se va afișa steagul Rusiei în arenă. Svitolina s-a impus cu scorul de 6-2, 6-2, după 64 de minute şi a anunţat că va dona banii câștigați armatei ucrainene.

Elina Svitolina a jucat în echipamentul de la Jocurile Olimpice (FOTO: EPA)
Elina Svitolina a jucat în echipamentul de la Jocurile Olimpice (FOTO: EPA)

A fost un meci special din cauza a ceea ce întâmplă acum în Ucraina, este terifiant. Au trecut şase zile şi toţi jucătorii ucraineni de tenis şi ucrainenii care sunt acolo, am fost cu adevărat îngroziţi de ceea ce se întâmplă. Joc aici nu doar pentru mine, joc pentru ţara mea, joc pentru ajutorul armatei ucrainene şi al oamenilor care au nevoie. Fiecare victorie pe care o voi obţine va fi foarte specială. Cred că este misiunea mea să unesc comunitatea noastră de tenis pentru a fi alături de Ucraina, deoarece ce se întâmplă este îngrozitor”, a declarat Svitolina după meci. Ea a jucat în echipamentul galben-albastru cu care a evoluat şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, când a obţinut medalia de bronz.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net