Nadia Comăneci, anunț despre scandalul de la JO 2024 „Sper să se găsească o soluție”

#Jocurile Olimpice Paris 2024

Cu toate că prestigioasa medalie de bronz a ajuns, într-un final, în mâinile gimnastei românce Ana Maria Bărbosu, după decizia TAS, este posibil să avem o răsturnare de situație. Potrivit Nadiei Comăneci, contestaţia lui Jordan Chiles ar urma să fie depusă până la sfârșitul zilei de 13 septembrie. Ce s-ar putea întâmpla cu Sabrina Voinea și Ana Bărbosu?

Ce a declarat Nadia Comăneci despre cazul finalei de la sol de la JO 2024 / foto: arhiva Click!
Ce a declarat Nadia Comăneci despre cazul finalei de la sol de la JO 2024 / foto: arhiva Click!

Prezentă, joi, 12 septembrie, la Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), Nadia Comăneci a declarat că încă speră că cele trei gimnaste, Sabrina Voinea, Ana Maria Bărbosu şi Jordan Chiles, să primească fiecare o medalie după controversata finală la sol de la JO 2024. De asemenea, a precizat că până pe 13 septembrie ar urma să fie depusă contestația gimnastei americane.

„Nu pot să spun prea multe pentru că este un proces în derulare la Tribunalul suprem vizavi de Sabrina Voinea şi călcatul- necălcatul din covorul din finala de la sol. Nu ştim dacă încă americanii au depus sau probabil vor depune până la sfârşitul zilei de 13 septembrie. Nu vreau să dau multe declaraţii, să nu stric ceva. Sunt anumite erori făcute care au surprins pe toată lumea acolo la arbitraj. Noi suntem sportivi, însă şi lumea mai greşeşte.

Nadia Comăneci: „Nu este normal ca toate cele trei gimnaste să sufere”

Eu văd această întâmplare care trebuie să devină constructivă, să vedem ce putem face ca să putem evita astfel de lucruri la viitoarele Jocuri Olimpice. Nu este normal ca toate cele trei gimnaste să sufere. Nu sunt un oficial în această situaţie să spun ce trebuie să se facă. Dar dacă aş fi fost, aş fi găsit o metodologie în care sănătătate mentală primează.

Lucrurile s-au întâmplat într-un haos, sper să se găsească o soluţie astfel încât fiecare dintre cele trei gimnaste să primească câte o medalie. Sper ca până la urmă se va găsi o soluţie, astfel încât cele trei gimnaste să primească câte o medalie", a declarat Nadia Comăneci, potrivit știrileprotv.ro.

Pe data de 12 august, TAS a dat verdictul final în ceea ce privește controversata probă de la sol de la JO 2024. Jordan Chiles a pierdut locul 3 din cauză că antrenoarea ei a depus contestația cu patru secunde după minutul în care avea dreptul să o facă, clasamentul fiind cum era înainte ca arbitrele probei de sol să o accepte.

Prin urmare, Ana Maria Bărbosu a rămas pe locul 3. Ca urmare a hotărârii TAS, românca a primit medalia de bronz. Din păcate, Sabrina Voinea, o altă gimnastă româncă implicată în acest scandal, a rămas pe locul 4, în ciuda probelor care demonstrau că nu a pășit în afara covorului în timpul exercițiului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net