Drama Anastasiei, sportiva medaliată cu argint la JO 2024. Niciunul dintre părinți nu a felicitat-o

Ultima actualizare:

Anastasia Nichita, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Paris, are o poveste de viață dureroasă. Pentru prima oară, sportiva a vorbit despre copilăria nefericită alături de părinții. Amintirea unor momente trăite în casa părintească o tulbură și azi pe Anastasia. Mai târziu a fost extrem de marcată de moartea fratelui ei căruia îi datorează cariera sportivă. După performanța de la Paris, singurii care nu au felicitat-o au fost părinții ei.

  „Tata venea beat acasă și o bătea pe mama”

Anastasia Nichita a câștigat medalia de argint la JO 2024. Foto: Facebook
Anastasia Nichita a câștigat medalia de argint la JO 2024. Foto: Facebook

La Jocurile Olimpice de la Paris, Anastasia Nichita (25 de ani) a obținut medalia de argint la lupte libere feminin, categoria 57 de kilograme. Argintul ei este primul după 24 de ani pentru Republica Moldova la Jocurile Olimpice şi al treilea din palmaresul ţării pe care a reprezentat-o.

La întorcerea de la Paris, Anastasia a fost primită ca un eroină, inclsiv de preşedintele Maia Sandu.

Din toată atmosfera frumoasă din jurul ei au lipsit părinții. Nici mama și nici tatăl ei nu au felicitat-o pentru performanță.

Chiar dacă acum are 25 de ani, este căsătorită și are o frumoasă carieră în sport, pe Anastasia încă o tulbură amintirile din copilărie.

Tata venea beat acasă și o bătea pe mama. Se întâmpla destul de des. Îmi amintesc că deseori mă băgam în fața mamei și îl rugam pe tata să n-o bată”, a povestit Anastasia.

„Dacă ar fi rămas în Moldova, cred că nu mai era printre noi, pentru că bătăile de care avea parte erau destul de serioase. Împreună cu fratele am rămas în grija bunicii”, a completat sportiva moldoveancă despre mama ei, nevoită să plece la muncă în Italia.

Anastasia Nichita, campioană mondială în 2022 şi multiplă campioană europeană, a mărturisit că nu a fost niciodată susținută de părinții ei. Mărturisește că încă se simte marcată de relație dintre ei dominată de violențe și abuzuri, scrie Fanatik.

„Mama nu mi-a scris”

Anastasia a revenit în Republica Moldova și a fost întâmpinată ca o adevărată eroină. DE altfel ea este considerată deja unul dintre cei mai puternici sportivi de peste Prut.

Atmosfera a fost copleșitoare pentru Anastasia. Totuși, din tablou au lipsit cei care i-au dat viață.

Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook

„Mama nu mi-a scris, am văzut că a comentat nişte postări şi am văzut că e şi ea bucuroasă, asta e. Aş fi vrut să mă felicite, să-mi scrie un mesaj sau să mă sune, dar nu pot găsi un răspuns la acest capitol. Tata la fel, nu m-a felicitat, nici mesaj, nici apel, nimic. Ultima dată am vorbit cu el acum doi ani”, a povestit Anastasia Nichita.

Singura satisfacție familială pentru Anastasia vine de la soțul său, Valeriu Mircea, care îi este și antrenor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Neagu Twitter jpg
Mihai Covaliu (Sportpictures) jpg
Romanii de la Jocurile Olimpice si Paralimpice (Facebook) jpg
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Ciprian Tatarusanu (EPA) jpg
Marius Sumudica (Sportpictures) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
BCR Sport Arena Streetball Finala 005 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net