Avocații români care au mers la TAS au lucrat la pledoarii 5 zile și 4 nopți. Coordonatorul este un fost baschetbalist
Cauzele gimnastelor românce Ana Bărbosu și Sabrina Voinea au fost susține la Curtea de Arbitraj Sportiv de o echipă de trei avocați angajată de Federația Română de Gimnastică. Sâmbătă au avut loc audierile, iar verdictul a fost pe jumătate fericit. Ana Bărbosu și-a recăpătat medalia de bronz, Sabrina Voinea, nu. Cine sunt avocații care au pledat pentru ele.
Echipa de avocați care a mers la TAS
Federația Română de Gimnastică a fost reprezentată la TAS ( Curtea sau Tribunalul de Arbitraj Sportiv) de o societatea de avocatură specializată în dreptul sportului. Coordonatorul, Sabin Gherdan, un fost sportiv de performanță a format o echipă cu încă doi avocați.
Aceștia au reușit să susțină cazul gimnastei Anei Maria Bărbosu și să obțină medalia de bronz pentru sportiva noastră.
Din păcate, deși s-au pregătit la fel și pentru cauza Sabrinei Maneca-Voinea, contestația ei a fost respinsă.
Avocații au lucrat cinci zile și patru nopți
Avocatul coordonator a fost Sabin Gherdan, care a lucrat cinci zile și patru nopți alături de avocații Călina Tejan și Raul Ștefan Celmare pentru a putea susține cele două cazuri ale sportivelor Ana Maria Bărbosu și Sabrina Maneca-Voinea, scrie Economica.net.
Pledoariile lor au fost bine susținute, iar TAS le-a dat câștig de cauză pentru Ana Bărbosu. Aceasta și-a recăpătat medalia de bronz de la finala la sol, care fusese atribuită pe nedrept gimnastei din Statele Unite.
Cine sunt cei trei avocați
Sabin Gherdan, care deține firma de avocatură este un fost baschetbalist de performanță. El a cochetat doi ani cu forbalul, apoi timp de 12 ani, a reprezentat naționala României de baschet la nivel de juniori. A câștigat campionate naționale alături de echipa de club din orașul natal, Oradea, potrivit sursei citate.
Gherdan a absolvit Dreptul în anul 2016 cu lucrarea de licență “Răspunderea în dreptul sportului” , apoi a obținu și licența de impresariat sportiv din partea Federației Internaționale de Baschet (FIBA).
În 2018 a devenit membru al Baroului Cluj, iar în 2021 a absolvit programul de master “Arbitraj Internațional” din cadrul Facultății de Drept a Universității din București la materia Arbitraj în Drept Sportiv.
Călina Ona Tejan este membru al Baroului Cluj.
Raul Ștefan Celmare este avocat colaborator. El a absolvit în 2018 Facultatea de Drept din cadrul Universității Babes-Bolyai – Cluj-Napoca. Din 2021 este avocat definitiv