Americanii nu renunță la medalia de bronz și fac apel la TAS. Mesajul mamei gimnastei Jordan Chiles: „Fii acea fată, lumea e deja prea rea!”

#Jocurile Olimpice Paris 2024

Comitetul Olimpic al Statelor Unite va contesta decizia care obligă gimnasta americană Jordan Chiles să restituie medalia de bronz obținută la exercițiul de sol în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris care ar trebui să ajungă la Ana Maria Bărbosu, în urma deciziei de ieri dată de TAS.

Reacția lui Jordan Chilles, atunci când a aflat că ia bronz / foto: arhiva
Reacția lui Jordan Chilles, atunci când a aflat că ia bronz / foto: arhiva

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins apelul antrenorului lui Chiles, care solicitase o ajustare a scorului pentru a-i asigura locul al treilea.

Americanii sunt convinși că verdictul TAS de sâmbătă este o greșeală

Comitetul Olimpic și Paralimpic al SUA a declarat:  „Credem ferm că Jordan a meritat medalia de bronz și că au existat erori semnificative atât în evaluarea inițială efectuată de Federația Internațională de Gimnastică (FIG), cât și în procesul de contestație al TAS, care trebuie corectate.”

TAS a stabilit sâmbătă că apelul antrenorului Cecile Landi de a adăuga 0,1 puncte la scorul lui Chiles a fost depus cu 4 secunde după expirarea intervalului de 1 minut permis de FIG.

Comitetul ad-hoc a raportat că solicitarea lui Landi a fost făcută la 1 minut și 4 secunde după afișarea scorului inițial al lui Chiles. Comitetul Olimpic al SUA a menționat că va contacta oficialii din Statele Unite pentru a discuta despre restituirea medaliei și va colabora cu Comitetul Olimpic Român pentru a organiza o ceremonie de realocare în cinstea Anei Maria Bărbosu.

„Eroarea inițială a fost în evaluarea FIG, iar a doua eroare a apărut în timpul procesului de recurs al TAS, în care Comitetul Olimpic al SUA nu a avut suficient timp sau notificare pentru a contesta eficient decizia”, au adăugat oficialii americani.

Nu este clar care va fi procedura exactă a apelului. Posibilele instanțe unde comitetul ar putea face apel sunt Tribunalul Federal Elvețian sau Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Astfel, medalia de bronz va fi transferată la Ana Maria Bărbosu, marcând prima medalie olimpică pentru România la gimnastică după 12 ani.

Mesajul mamei lui Jordan Chilles

După decizia recentă, Comitetul Internațional Olimpic i-a cerut lui Jordan Chiles să returneze medalia, iar Ana Bărbosu va fi onorată într-o ceremonie ulterioară.

Mama lui Jordan Chiles a dorit să marcheze momentul, postând un mesaj pe rețelele sociale în care o încuraja pe fiica sa să rămână „acea fată”.

Jordan Chiles este apreciată în Statele Unite pentru natura sa filantropică și empatică. Conform americanilor, gimnasta de 23 de ani a demonstrat întotdeauna altruism.

„Fii acea fată. Fii acea fată pozitivă, lumea e deja prea crudă”, a fost unul dintre mesajele Ginei Chiles către fiica sa.

Într-un alt story, Gina a distribuit postarea publicată de TeamUSA și USAGym, care conținea același mesaj: „Forever THAT GIRL” (pentru totdeauna ACEA FATĂ).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net