Sabrina Voinea, devastată de verdictul TAS: „S-a închis în cameră și plânge”. Cum au reacționat Jordan Chiles și Ana Bărbosu

#Jocurile Olimpice Paris 2024

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a examinat contestațiile României și a acceptat una dintre cereri, acordând Anei Maria Bărbosu (18 ani) medalia de bronz. În schimb, apelul Sabrinei Voinea (17 ani) nu a fost acceptat.

Contestația Sabrinei Voinea nu a fost acceptată / foto: COSR
Contestația Sabrinei Voinea nu a fost acceptată / foto: COSR

Sabrina și mama sa, Camelia Voinea, au sosit acum două zile la Constanța și au primit vestea acasă. Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a fost un șoc pentru amândouă.

Camelia Voinea a declarat cu lacrimi în ochi: „Nu suntem bine!”

„Nici nu pot să vorbesc, plâng continuu,” a spus vicecampioana olimpică de la Seul, pentru GSP.  Ea a menționat că nu a avut puterea să comenteze cazul în sine, ci doar să exprime durerea resimțită.

„Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. Am fost copleșită de veste. Nici eu, nici Sabrina nu mai vrem să auzim de gimnastică. Nu suntem bine; Sabrina s-a închis în cameră și plânge,” a adăugat Camelia.

Sabrina a contestat penalizarea de o zecime primită pentru un pas în afara covorului, dar nicio reluare nu a confirmat această greșeală. Tribunalul a analizat contestația, dar nu a dat câștig de cauză româncei.

Ana Maria Bărbosu a urcat pe podium în urma deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Concluzia a fost că „contestația formulată de Jordan Chiles a fost depusă după termenul de 1 minut prevăzut de art. 8.5 din Regulamentul Tehnic FIG și este considerată fără efect”.

Cum a reacționat Jordan Chiles

După ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis că gimnasta română Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz la proba de gimnastică de la Jocurile Olimpice de la Paris, Jordan Chiles, gimnasta americană implicată în contestație, a reacționat public.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Chiles a anunțat că va face o pauză temporară de la platformele de socializare pentru a-și proteja sănătatea mintală.

Această decizie vine ca urmare a emoțiilor intense și a presiunii generate de recentele evenimente legate de competiție.

Jordan Chiles a explicat că a ales să se deconecteze pentru a se concentra pe binele său psihic și pentru a se recupera de impactul emoțional al situației curente.

„Îmi iau acest timp și mă îndepărtez de rețelele sociale pentru sănătate mea mintală. Mulțumesc”, este mesajul pe care l-a postat Jordan Chiles pe Instagram la puțin timp după decizia TAS.

Ana Bărbosu spune că a avut un șoc

Gimnasta Ana Maria Bărbosu este foarte fericită. Ea a declarat că a fost extrem de fericită și a mulțumit tuturor celor care au sprijinit-o și au avut încredere în ea.

„Vă mulțumesc din suflet! Nu pot să descriu exact cum mă simt. Încă încerc să procesez tot ce s-a întâmplat. Faptul că antrenorii, federația și avocații au luptat până în ultima clipă pentru amândouă, pentru mine și pentru Sabrina, și am obținut acest rezultat fericit, este copleșitor.

Eram acasă, deoarece începusem vacanța. Eram împreună cu prietena mea, Iulia Trestianu, și cu familia, când am aflat vestea. Mi s-au înmuiat picioarele. A fost un șoc pentru mine.

Nu mă așteptam la acest rezultat, deoarece am evitat să îmi fac alte speranțe. Am preferat să consider că Jocurile Olimpice s-au încheiat și să fiu împăcată cu mine, pentru că altfel aș fi trăit într-o stare de incertitudine care nu ar fi fost sănătoasă.

Le mulțumesc tuturor pentru mesajele de încurajare primite în aceste zile. Am fost copleșită de energia pozitivă a mesajelor și am fost surprinsă și emoționată să văd cât de mulți oameni din orașul meu natal m-au întâmpinat și m-au felicitat. Le sunt recunoscătoare tuturor celor care au crezut în mine și care mi-au transmis această energie pozitivă,” a declarat Ana Maria Bărbosu pentru Antena 3 CNN.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net