Noi informații despre starea Cătălinei Axente, după accidentarea de la JO2024

#Jocurile Olimpice Paris 2024
Ultima actualizare:

Vestea accidentării Cătălinei Axente la Jocurile Olimpice „a zguduit” lumea sportului din România, stârnind un val de îngrijorare. Între timp, luptătoarea în vârstă de 28 de ani a efectuat o serie de investigații medicale, iar veștile sunt îmbucurătoare.

Cătălina Axente a trecut prin mari emoții la Jocurile Olimpice (FOTO: Facebook)
Cătălina Axente a trecut prin mari emoții la Jocurile Olimpice (FOTO: Facebook)

Potrivit informațiilor făcute publice de către Federaţia Română de Lupte, Cătălina Axente a trecut cu bine testele și nu are fracturi, leziuni sau deficite neurologice. Reamintim că, în repriza a doua a întâlnirii din primul tur de la lupte feminin, 76 de kilograme, cu americanca Kennedy Blades, Cătălina Axente a suferit o accidentare gravă în zona cervicală la JO 2024. Medicii au intervenit de urgenţă şi i-au imobilizat gâtul cu un guler, sportiva fiind permanent conştientă, dar părăsind salteaua pe targă.

„Nu are fracturi, leziuni sau deficite neurologice”

„Federația Română de Lupte dorește să vă informeze faptul că sportiva noastră, Cătălina Axente, care a suferit o accidentare în meciul din optimi, a trecut cu bine peste investigațiile medicale, în urma cărora s-a constatat că nu are fracturi, leziuni sau deficite neurologice. De asemenea, dorim să precizăm că momentul ulterior accidentării, în care sportiva noastră a rămas pe saltea, a fost unul care a respectat protocolul medical internațional impus în astfel de situații, pentru prevenirea oricărui risc suplimentar, Cătălina fiind o luptătoare experimentată și pregătită din punct de vedere fizic. Luptătoarea noastră a fost asistată în permanență de staff-ul medical al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în frunte cu Dr. Coordonator Dan Tănase, iar pe această cale dorim să le mulțumim pentru profesionalismul, promptitudinea și grija de care au dat dovadă. Staff-ul Federației Române de Lupte s-a aflat și el în permanentă legătură cu echipa medicală și cu sportiva și ne bucuram că acest moment tensionat s-a încheiat cu bine”, a notat FRL.
Reamintim că JO2024 se desfășoară în Franța, la Paris, în perioada 26 iulie-11 august, fiind televizate de Eurosport și TVR. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net