Sandra Izbașa sare în apărarea gimnastelor Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea „Se adeverește încă o dată!”

#Jocurile Olimpice Paris 2024
Ultima actualizare:

După ce România a fost la un pas de a câștiga medalia de bronz la sol la Jocurile Olimpice 2024 din Paris, multipla campioană europeană la gimnastică, Sandra Izbașa (34 de ani), a reacționat pe rețelele de socializare. Ce le-a tranmis ea gimnastelor Ana Maria Bărbosu și Simona Voinea Maneca.

Sandra Izbașa sare în apărarea gimnastelor românce / foto: colaj Instagram
Sandra Izbașa sare în apărarea gimnastelor românce / foto: colaj Instagram

Întreaga țară s-a bucurat când Ana Maria Bărbosu a fost medaliată cu medalie de bronz la sol, după o evoluție consistentă, cu un punctaj de 13.700 puncte. Însă, fericirea a durat doar câteva secunde, căci sportivei din SUA, Jordan Chiles, i-a fost admisă contestația, nota ei crescând de la 13.666 la 13.766, depășind-o astfel pe sportiva noastră care a coborât pe locul 4.

Sandra Izbașa, dublă campioană olimpică la sărituri la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 și sol, Beijing 2008, a urmărit cu atenție desfășurarea evenimentelor de la Paris, unde conaționala ei, Ana Maria Bărbosu a pierdut medalia de bronz. Gimnasta care s-a retras din activitate pe data de 10 aprilie 2024 a avut o reacție dură pe rețelele de socializare.

Reacția Sandrei Izbașa: „Fetelor, capul sus și spatele drept!”

Mesajul publicat de Sandra Izbașa / foto: Instagram
Mesajul publicat de Sandra Izbașa / foto: Instagram

Îmi răsună mai viu ca oricând cuvintele pe care antrenorii ni le repetau aproape zilnic în sala de antrenament: «Voi, ca românce, trebuie să fiți mai mult decât perfecte pentru a nu lăsa cuiva loc de interpretări!» Și iată…Se adeverește încă o dată! Fetelor, capul sus și spatele drept! Credeți în continuare în visurile voastre! Hai ROMÂNIA!”, este mesajul publicat de Sandra Izbașa, pe pagina sa personală de Instagram, la secțiunea InstaStory.

Momentul în care a aflat că decizia a fost întoarsă și nu va mai fi medaliată cu bronz a reprezentat un moment extrem de greu pentru Ana Maria Bărbosu, care a izbucnit în plâns. 

A fost un vis împlinit pentru câteva zeci de secunde, apoi arbitrele au decis altceva. Vă dați seama cum mă simt. Nimeni nu știe cât de greu este acest moment pentru mine, nimeni nu știe ce simt eu acum. Dar și locul 4 e bun, nu mă așteptam. Dar e și mai greu să ajungi pe locul 3 și apoi să fii dat la o parte”, a declarat Bărbosu, la final.

Sabrina Voinea se retrage din gimnastică

De asemenea, după ce nu a obţinut o medalie la sol la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, Sabrina Voinea și-a anunțat retragerea din gimnastică. Ea a făcut contestaţie pentru nota primită (13,700), dar aceasta a fost respinsă.

Sabrina nu a ieşit din covor la nicio linie acrobatică, sunt toate aici, merita medalie! Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! Vă iubim infinit pe toţi cei care ne-aţi susţinut. Atât am putut suporta!'', a scris Camelia Voinea, mama şi antrenoarea Sabrinei Maneca-Voinea, pe Facebook.

România nu a mai obţinut o medalie olimpică la gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice de la Londra 2012. Atunci, Sandra Izbaşa câştiga aurul la sărituri, iar Cătălina Ponor cucerea argintul la sol.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
influencer cehia jpg
barbosu voinea chiles  jpg
Neagu Twitter jpg
Mihai Covaliu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net