Anunț devastator în sportul românesc. Sabrina Voinea se retrage din gimnastică după ce ar fi furat-o arbitrele la Jocurile Olimpice de la Paris

#Jocurile Olimpice Paris 2024
Ultima actualizare:

Amelia Voinea, mama și antrenoarea gimnastei Sabrina Maneca Voinea, a anunțat retragerea acesteia din gimnastică, după ce România a pierdut medalia de bronz la sol la Jocurile Olimpice 2024 din Paris, ca urmare a unei contestații depuse de echipa din SUA.

Sabrina s-a clasat doar pe locul 5 / foto: Getty
Sabrina s-a clasat doar pe locul 5 / foto: Getty

„Sabrina nu a ieșit de pe covor în timpul niciunei linii acrobatice; totul este conform regulamentului, merita medalia! Astăzi, am întrerupt gimnastica pentru că nu se luptă nimeni pentru drepturile noastre! Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut. Atât am putut suporta!”, a declarat Camelia Voinea pe Facebook.

Nadia explică de ce România nu a luat bronz la sol

Nadia Comăneci a explicat motivul pierderii medaliei de bronz de către România la sol: „Am discutat cu șefa arbitrelor pentru a înțelege”

Multipla campioană olimpică Nadia Comăneci a declarat luni, după finala la sol a concursului de gimnastică artistică de la JO 2024, în care Ana Bărbosu a fost eliminată de pe podium în urma contestației echipei din SUA, că nota la dificultate a fost un factor crucial în evaluarea exercițiului gimnastei Jordan Chiles, conform Agerpres.

„La americancă a contat nota de dificultate, dar nu se poate contesta nota de execuție. Așa sunt regulile”, a spus fosta mare gimnastă.

Nadia Comăneci a discutat cu șefa arbitrelor după finală pentru a înțelege motivul scăderii notei Sabrinei Voinea.

„Am vrut să aflu de ce s-a scăzut nota Sabrinei Voinea cu 0,1. Am aflat că aveau o fotografie care arăta o mică parte a călcâiului ei ieșind puțin din linie, ceea ce eu nu am observat. Dar, după revizuirea fotografiei, am înțeles că, la dificultate, în prima zi a avut o notă de 6, iar acum i-au dat 5,9. Am făcut asta pentru a înțelege, pentru că știam că toată lumea va veni să mă întrebe”, a explicat ea.

Președinta federației, mândră de gimnaste

Președinta de onoare a Federației Române de Gimnastică a declarat că este mândră de evoluțiile sportivelor române la Jocurile Olimpice.

„Vreau să spun că sunt mândră de aceste fete care au avut evoluții fabuloase și exercițiile la sol au fost excelente. Mă bucur enorm că toată lumea acasă a avut ocazia să vadă această finală și sper că acești copii vor continua să inspire și să motiveze generația actuală”, a adăugat Nadia Comăneci. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net