Natația românească e la înalțime! Robert Badea, un nou record la Campionatele Europene de înot pentru juniori

Sportivul român Robert-Andrei Badea a obținut medalia de aur în proba de 200 metri mixt la Campionatele Europene de înot pentru juniori desfășurate joi la Vilnius, Lituania.

Robert-Andrei Badea a obținut medalia de aur în proba de 200 metri mixt / foto: Steaua București
Robert-Andrei Badea a obținut medalia de aur în proba de 200 metri mixt / foto: Steaua București

El a încheiat cursa cu un timp impresionant de 2 minute, 00 secunde și 05 sutimi, stabilind un nou record național pentru categoriile de vârstă 17, 18 și peste 19 ani, conform agenției de știri Agerpres.

În aceeași competiție, Darius-Ștefan Coman a reușit să se claseze pe locul cinci, terminând cursa cu timpul de 2 minute, 02 secunde și 16 sutimi.

În proba de 1.500 metri liber masculin, Theodor Proca a obținut locul al patrulea, cu un timp de 15 minute, 23 secunde și 25 sutimi.

Echipa feminină a României, formată din Ana Maria Sibişeanu, Ioana Ştirbu, Diana Stiger și Rebecca Diaconescu, a ocupat locul cinci în finala probei de ştafetă 4x200 metri liber, înregistrând un timp de 8 minute, 8 secunde și 78 sutimi.

În proba de 100 metri fluture, Denisa Bacalu a încheiat pe poziția opt, cu timpul de 1 minut și 20 sutimi.

În cadrul probei feminine de 200 metri spate, Aissia Prisecariu a reușit să se califice în finală, înregistrând cel mai bun timp în semifinale, cu 2 minute, 11 secunde și 45 sutimi.

Alte performanțe obținute de sportivii români în competiție

În competiția de înot recentă, România a avut performanțe variate în diverse probe. Vlad Mihalache s-a calificat în finala la 100 m fluture, obținând al optulea loc în semifinale cu un timp de 53.42 secunde. În schimb, Mihnea-Andrei Pop nu a reușit să avanseze din serii, înregistrând un timp de 55.7 secunde.

În proba masculină de 200 m spate, Alexandru Constantinescu a obținut al treilea cel mai bun timp în semifinale, cu 2:00.07 minute, ceea ce îl va duce în finala de vineri. Tudor-Andrei Iordache nu a reușit să se califice mai departe de serii, înregistrând un timp de 2:08.87 minute.

În ceea ce privește proba feminină de 200 m bras, Brigitta Vass a reușit să se califice în finală, ocupând locul șase în semifinale cu un timp de 2:30.18 minute. Alecsia-Maria Tenciu a ocupat locul zece și va fi rezervă pentru finala de vineri, având un timp de 2:31.34 minute.

În schimb, Mihai-Andrei Ţăpirluie nu a reușit să avanseze din serii în proba masculină de 50 m liber, înregistrând un timp de 23.33 secunde. Cristian State a avut aceeași soartă în proba masculină de 200 m bras, oprindu-se în serii cu un timp de 2:19.28 minute.

România a acumulat până în prezent trei medalii în competiție: două de aur, câștigate de Vlad-Ștefan Mihalache la 200 m fluture și de Robert-Andrei Badea la 200 m mixt, și una de argint, obținută de Rebecca-Aimee Diaconescu la 200 m liber.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
val inundatie noroi
image
image
image
image
image
image
Echipa nationala a Spaniei (EPA) jpg
Echipa nationala a Romaniei (Sportpictures) jpg
Toni Kroos (EPA) jpg
image png
Jordan Pickford (X, Twitter) jpeg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Anglia Elvetia, EURO 2024 (EPA) jpg
Toni Kroos (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net