O altă performanță de vis pentru înotul românesc

Campionatele Mondiale de juniori care au început la Lima, în Peru, au consemnat o altă performanță istorică a natației românești.

Ștafeta de 4x100 m liber, noua campioană mondială a juniorilor (FOTO: Facebook/ Federația de Natație
Ștafeta de 4x100 m liber, noua campioană mondială a juniorilor (FOTO: Facebook/ Federația de Natație

Pentru prima dată în istoria înotului mondial, ștafeta masculină de 4x100 m liber a cucerit medaliile de aur la un Campionat Mondial sau European, de juniori sau de seniori! Condusă de inegalabilul David Popovici, care a și stabilit un nou record al competiției la 100 m liber, cu timpul de 47.07 secunde, ștafeta noastră a reușit să devanseze Franţa și Lituania. Alături de David, noii campioni mondiali sunt Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu. Tot la Lima, Vlad Stancu a reușit să cucerească prima sa medalie la un Campionat Mondial: argint la 400 m liber! Specialist în proba de 1.500 de metri, unde e și campion european de juniori en-titre, titlu cucerit la Otopeni, el a fost devansat cu doar o sutime de secundă de brazilianul Stephan Severink, dar la depășit cu o secundă pe polonezul Krzysztof Chmielewski.

Tot în ziua inaugurală, Aissia Claudia Prisecaru şi Rebecca Aimee Diaconescu s-au calificat în finala probei de 100 m spate, programată aseară, după închiderea ediției, după ce au fost înregistrate în semifinale cu al patrulea și, respectiv, al cincilea timp.

România participă cu nouă înotători la Mondialele de juniori la Lima.

David Popovici a avut un an de vis

Anul acesta, David Popovici și-a spulberat toți adversarii. El a devenit dublu campion mondial la 100 m liber și la 200 m liber, dublu campion european la 100 m liber și la 200 m liber, stabilind și recordul mondial de seniori la 100 m liber, dar bătând de mai multe ori recordurile lumii la juniori. Aflat în ultimul an de juniorat, el a dominat și Campionatele Europene de juniori desfășurate la noul bazin din Otopeni, unde a cucerit mai multe titluri și medalii și unde a fost desemnat, ca și la Europenele de seniori, de altfel, cel mai bun sportiv al competiției. 

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net