O jucătoare de tenis a fost interzisă la bordul unui avion pentru că e din Rusia

O jucătoare de tenis nu a fost lăsată să urce la bordul unui avion, dat fiind că este din Rusia, în contextul războiului început de țara sa în Ucraina. Pe numele său LOT, compania aeriană naţională poloneză este cea care a confirmat marţi, că a refuzat accesul sportivei Vitalia Diatchenko, amintind restricţiile impuse de Varşovia, privind circulaţia cetăţenilor ruşi, informează AFP.

Vitalia Diatchenko a ratat un turneu de tenis, dată fiind naționalitatea sa (FOTO: Getty Images)
Vitalia Diatchenko a ratat un turneu de tenis, dată fiind naționalitatea sa (FOTO: Getty Images)

În vârstă de 32 de ani, jucătoarea de tenis a povestit, la rândul său, pe reţelele de socializare că i s-a refuzat îmbarcarea la bordul unei aeronave LOT de la Cairo la Nisa via Varşovia, din cauza naţionalităţii sale, adăugând că, astfel, a ratat un turneu din Franţa. Aflată pe locul 250 în ierarhia mondială feminină de tenis, Vitalia Diatchenko a fost citată de presa poloneză, spunând că a fost „blocată timp de 18 ore pe aeroportul din Cairo”, motiv pentru care a fost nevoită să se retragă de la o competiție din Corsica.

Ce au declarat cele două părți

„Ajută cu adevărat la îmbunătățirea situației pentru pace? Mi s-a refuzat zborul la un turneu în Corsica de către compania aeriană Lot, de la Cairo-Varșovia-Nisa, deoarece sunt posesoarea pașaportului rusesc. Regulile companiilor aeriene - dintr-o dată, nu permit niciunui rus să zboare cu Lot Airlines! Am avut toate scrisorile de susținere din partea WTA, ITF, dar în tenisul modern acest lucru nu pare să facă nicio diferență în realitate. Am avut scrisori de susținere din partea tatălui meu, care este născut în Ucraina și care lucrează la Națiunile Unite. Această scrisoare care atestă că sunt fiica lui (politica companiilor aeriene permite membrilor de familie ai persoanelor care au pașaport diplomatic să zboare) - dar toate companiile aeriene refuză brusc, acum, aceste documente, din cauza țării tale de naștere”, a povestit sportiva în social media. 
„LOT Polish Airlines nu a putut accepta un cetăţean al Federaţiei Ruse în zborul său”, a punctat, la rândul său, compania aeriană într-un comunicat. Restricţiile privind circulaţia cetăţenilor ruşi invocate includ „trecerile aeroportuare, cu privire la cetăţenii Federaţiei Ruse care călătoresc din afara spaţiului Schengen”. Fiind recunoscută pentru poziționarea sa de susținător al Kievului, Varşovia a implementat restricţii de călătorie, în septembrie anul trecut, ca parte a sancţiunilor împotriva Rusiei, după invazia acesteia în Ucraina.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net