O româncă se luptă pentru un loc în finala Australian Open. Când e duelul

Perechea formată de Gabriela Ruse și ucraineanca Marta Kostyuk are un loc asigurat în semifinalele de la Australian Open, după ce a trecut de cuplul de joc Storm Hunter (Australia) și Elise Mertens (Belgia), scor 7-6(6), 2-6, 6-4.

Gabriela Ruse, în semifinalele Australian Open (FOTO: Getty Images)
Gabriela Ruse, în semifinalele Australian Open (FOTO: Getty Images)

La capătul duelului de două ore și 30 de minute, românca și coechipiera ei și-au adjudecat victoria și se pregătesc, acum, pentru un alt meci tare în tenis. Acestea se vor duela cu principalele favorite ale turneului, cehoaicele Barbora Krejčíková și Kateřina Siniaková. Duelul Gabrielei Ruse și al coechipierei sale va avea loc în noaptea de joi spre vineri, la ora 3.00 a României. În cealaltă semifinală, lupta se dă între americancele Coco Gauff și Jessica Pegula versus japonezele Aoyama Shuko și Shibahara Ena.

„A fost un meci foarte greu. Nu-mi vine să cred că suntem în semifinale! Sunt foarte fericită. Am luptat foarte mult în ultimele două săptămâni și ce pot să spun... Ne vedem în semifinale! Cred că suntem amândouă nebune. E al doilea Grand Slam al nostru împreună. Și în Paris am jucat foarte bine și am fost foarte aproape să ne calificăm în semifinale. Încercăm să ne bucurăm de soare aici și o să vedem ce se întâmplă”, a declarat Gabriela Ruse, după ce și-a asigurat locul în semifinale. „Pare ireal. Faptul că am reușit asta în Australia este și mai important. E un loc special pentru mine. E un sentiment incredibil, dar începem deja să ne pregătim pentru semifinale”, a spus și Marta Kostyuk pentru Eurosport. Pentru parcursul lor până în penultimul act de la Australian Open, Gabriela Ruse și Marta Kostyuk și-au asigurat peste 140.000 de dolari, pe care îi vor împărți. 

În urmă cu câteva zile, Gabriela Ruse avea o declarație francă pentru „Prosport”, spunând: „S-a terminat cu distracția la dublu. Vreau să câștig un Grand Slam! La început, am tratat meciurile de dublu ca pe o distracție, un gen de antrenament. Acum, dacă pot să câștig Grand Slam și să fiu bună la dublu, îmi doresc tare mult să profit. Te ajută efectiv în viață. Până la urmă, trebuie să înțelegem: se joacă pe viață și pe moarte, pe bani. Foarte mulți bani! Hai să fim realiști. Nu mai vine nimeni să joace de plăcere și de amuzament”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net