Spectacol la Australian Open: meci de aproape șase ore pentru Andy Murray

Britanicul Andy Murray (66 ATP) și-a asigurat prezența în 16-imile de la Australian Open, în urma unuia dintre cele mai spectaculoase meciuri din istoria competiției de la Melbourne.

Andy Murray, fost lider ATP (FOTO: Getty Images)
Andy Murray, fost lider ATP (FOTO: Getty Images)

Duelul care a avut loc joi și a fost împotriva australianului Thanasi Kokkinakis (159 ATP) a durat aproape șase ore. Mai exact, a fost nevoie de cinci ore și 50 de minute pentru ca meciul, încheiat cu 4-6, 6-7 (4/7), 7-6 (7/5), 6-3, 7-5, să aibă un învingător. Doar trei minute l-au despărțit de recordul all-time de la Australian Open, consemnat în urmă cu 11 ani. În 2012, sârbul Novak Djoković ridica trofeul deasupra capului, după un duel intens cu spaniolul Rafael Nadal, încheiat abia după cinci ore și 53 de minute. 
De altfel, Andy Murray nu e la prima confruntare dificilă la ediția curentă de la Melborune. Fostul lider al ierarhiei mondiale a tenisului masculina avut parte de un meci maraton încă din primul tur. Atunci, l-a învins pe italianul Matteo Berrettini (14 ATP), în faţa căruia s-a impus, marţi, în cinci seturi, 6-3, 6-3, 4-6, 6-7 (7/9), 7-6 (10/6).
„Nu știu cum am reușit să câștig, pur și simplu nu știu. Am o inimă mare. Mi-ați spus o statistică, după meciul cu Berrettini, că am câștigat multe meciuri de la 0-2 la seturi pentru adversari. Am experiență, iubesc sportul ăsta, astea au fost cheile acestei victorii. Îmi place să mă bat pe teren, iubesc să fiu în competiție”
, a spus jucătorul de 35 de ani.

Britanicul are cele mai multe reveniri spectaculoase de scor

Victoria spectaculoasă a lui Andy Murray consemnează cea dea 10-a dată când scoțianul a reușit să revină de la 0-2 la seturi, de-a lungul carierei sale, depășindu-i atât pe elvețianul Roger Federer, cât și pe americanul Todd Martin și devenind tenismenul cu cele mai multe întoarceri de astfel de situații. Doar că, dincolo de acest record, dat fiind faptul că meciul lui Andy Murray s-a încheiat după ora locală 4 dimineața de la Melbourne și având în vedere faptul că au urmat atât conferința de presă și controlul antidoping, oboseala și uzura au toate șansele să îi pună mari probleme, în vederea următoarelor faze ale competiției.

„Handicapul” lui Andy Murray la Australian Open

Poate că se întâmplă rar, dar așa ceva nu ar trebui să se mai întâmple deloc. E o nebunie ca jucătorii la acest nivel, cu mize atât de mari, să ajungă să joace la 4 dimineața. Pentru mine, este pur și simplu absurd. Va fi un meci de care se va vorbi mult timp, dar este totodată și o partidă care îi va afecta parcursul în turneul lui Andy. A terminat după 4, vă dați seama la cât adoarme? Pierde întreaga noapte. Se mai joacă în vreun sport la 4 dimineața? Mă uit la fotbal, la fotbal american sau NBA...nicăieri nu avem asemenea ore. Și acolo e vorba de sporturi de echipă, unde există înlocuiri. Ar trebui să existe o oră limită, deși și în acest caz probabil că vor fi discuții. Dacă cineva se află la conducere, va dori să termine acea partidă, se va simți nedreptățit dacă se amână pentru a doua zi. Dar trebuie să existe o oră limită, cineva trebuie să vorbească despre acest aspect și să se ia în considerare”, a atras atenția fostul jucător profesionist John McEnroe pentru Eurosport. 
Orișicum, adversarii britanicului au de ce să se teamă, căci Andy Murray este cvintuplu finalist la Australian Open - 2010, 2011, 2013, 2015, 2016 -, regretul său fiind poate faptul că nu a reușit să câștige, până acum, trofeul. Pentru un loc în optimile de la Melbourne, Andy Murray își va măsura forțele cu spaniolul Roberto Bautista (25 ATP), care l-a eliminat la acest turneu, în 2019. Perioada aceea a fost sinonimă și cu slăbirea ritmului în cariera britanicului, care s-a confruntat cu probleme de sănătate și cu dureri la șold. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net