Surpriză la Australian Open: Rafael Nadal, eliminat de numărul 65 mondial

Una dintre marile eliminări-surpriză de la Australian Open a venit încă din turul secund al competiției de la Melbourne, Rafael Nadal (2 ATP) părăsind concursul, miercuri.

Rafael Nadal a părăsit prematur turneul de la Melbourne (FOTO: Getty Images)
Rafael Nadal a părăsit prematur turneul de la Melbourne (FOTO: Getty Images)

Ibericul a fost învins de americanul Mackenzie McDonald (65 ATP), scor 4-6, 4-6, 5-7. Astfel, spaniolul a pierdut șansa de a-și apăra trofeul cucerit în 2022, retrăgându-se din lupta pentru Australian Open, la finele unui meci de două ore și 26 de minute. 
Ritmul partidei a fost „dictat”, încă de la început, de Mackenzie McDonald. În plus, pe fondul tensiunii meciului, Rafael Nadal s-a expus și, când s-a întins după o minge, s-a accidentat la coapsa piciorului stâng. Vizibil afectat, tenismenul abia s-a deplasat de-a lungul terenului și a cerut intervenția fizioterapeutului, camerele de filmat surprinzând-o în lacrimi pe soția sa, Maria Perelló. Ibericul a reușit să revină pe teren după time-out-ul medical, însă nu și să recupereze din scor. Chiar dacă cel de-al treilea set a fost mai echilibrat, Mackenzie McDonald și-a adjudecat meciul și, în runda următoare, va da piept cu japonezul Yoshihito Nishioka (33 ATP).

„Nu pot să spun că nu sunt distrus psihic acum, pentru că sunt. Nu știu exact care e problema. Am un istoric cu șoldul, dar trebuie să investigăm ce s-a întâmplat. M-am săturat să vorbesc despre accidentări. Înțeleg, dar am pierdut și am încercat să lupt până la capăt. Uneori, e dificil să accepți și te simți epuizat de toate aceste accidentări. Acesta e un moment dur, pe care trebuie să îl accept și să continui. Nu mă pot plânge de viața mea. Nu pot să spun că nu sunt distrus psihic, pentru că aș minți. Sper însă să nu fie nimic prea serios. E foarte simplu, însă: iubesc ceea ce fac. Iubesc să joc și să știu că asta nu va dura la nesfârșit. Ador să mă simt competitiv. Iubesc să mă lupt, așa cum am făcut-o mai mult de jumătate din viață. Când iubești ceea ce faci, acestea nu sunt sacrificii”, a punctat Rafael Nadal, la conferința de după meci.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
cub vali vijelie png
gabriel mardale jpg
maxresdefault jpg
vedete jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
Razvan Danciu, Survivor  jpg
cub botez reghecampf caciuc png
image
image
image
image
image
image
fani craiova jpg
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg