Paradox la Wimbledon! Titlul ar putea ajunge la Moscova, deși rușii n-au participat la turneul de Grand Slam

Ultima actualizare:

Turneul de Grand Slam de la Wimbledon se lovește de un paradox comico-tragic. Titlul feminin al prestigiosului turneu londonez poate ajunge la Moscova, deși rușilor li s-a interzis prezența la turneu. Vă spunem mai departe ridicolul unei situații care a fost, de fapt, ridicolă încă de la început.

Paradox la Wimbledon! Foto: colaj/Facebook Elena Rybakina
Paradox la Wimbledon! Foto: colaj/Facebook Elena Rybakina

După un fiasco total în Australia și o umilire a celui mai bun jucător de tenis din lume în acel moment, a urmat interzicerea sportivilor din Rusia și Belarus la una dintre cele mai importante competiții din lume - Wimbledon 2022.

Dacă în cazul sârbului, vina a căzut pe pandemie, de această dată a fost rândul războiului din Ucraina și a lui Vladimir Putin pentru o decizie absolut tulburătoare și halucinantă. Ce legătură are sportul cu un război? Ce vină au jucători precum Daniil Medvedev, care, apropo, este numărul 1 mondial în circuitul ATP, sau Andrei Rublev (nr 8 ATP) cu un conflict militar?

Multe voci importante au contestat decizia aberantă, dar până la urmă organizatorii turneului londonez nu au dat înapoi. Pe listă neagră s-au regăsit și rusoaica Anastasia Pavliucenkova (Nr. 15 WTA) și belarusele Arina Sabalenka (4 WTA, semifinalistă anul trecut) şi Viktoria Azarenka (fostă Nr. 1 mondial). Dar să lăsăm acest subiect pentru alte vremuri și alte timpuri.

Hai mai bine să ne întoarcem la...Elena noastră, căci abia acum putem vorbi despre o glumă făcută de univers pentru decizia bizară luată de organizatori. Da, uneori, universul are un simț dezvoltat al umorului!

Titlul feminin de la Wimbledon poate merge la Moscova, deși rușii n-au avut voie la turneu

Frumoasa Elena Rybakina, cea care a rupt inimile românilor în semifinale, s-a născut și a crescut în Moscova, capitala Rusiei. Mai mult, numărul 23 mondial în lume trăiește și acum la Moscova.

De departe, turneul de la Wimbledon reprezintă cea mai mare perfomanță din cariera sportivei de doar 23 de ani, oricare ar fi rezultatul din finală.

E amuzant (sau nu) faptul că dacă ar fi reprezentat în continuare Rusia, Rybakina nu ar fi putut participa la ediția din acest an a turneului. Din 2018, frumoasa sportivă reprezintă Kazahstan. Ea a ales să-și schimbe naționalitatea din dorința de a primi mai multe fonduri și sprijin din partea Federației.

Cine e Elena Rybakina, sportiva care poate aduce la Moscova titlul de la Wimbledon? S-a născut în Rusia, are 1,84 de cm și câștigat un trofeu la București

Apreciată pentru stilul ei spectaculos, Elena se află la prima finală de Grand Slam din carieră. Are doar 23 de ani, iar cea mai bună clasare a fost atinsă la începutul acestui an, când sportiva care reprezintă Kazahstan a urcat pe locul 12 mondial. Înainte de Wimbledon se afla totuși doar pe poziția cu numărul 23.

Are doar două titluri câștigate în carieră, la Hobart, în 2020, și la București, în 2019. Din punct de vedere al premiilor, sportiva născută la Moscova a adunat 3,5 milioane de dolari din tenis. Averea ei va crește însă considerabil după finala de la Wimbledon, unde poate obține 2,4 milioane dacă se impune în fața lui Ons Jabeur.

Vezi și: Ce avere colosală a făcut Simona Halep din tenis? E depășită doar de surorile Williams

Elena Rybakina s-a calificat în finală, după ce a trecut de Simona Halep

Simona Halep, câștigătoarea din 2019, a cedat în semifinalele turneului din acest an în fața Elenei Rybakina. Jucătoarea născută în Rusia s-a impus categoric, scor 6-3, 6-3.

Vezi și: Prințul Dimitrie Sturdza, rol decisiv în evoluția Simonei Halep: «Avea un avantaj enorm»

Sportiva din Kazahstan a precizat mereu că e bucuroasă de decizia luată în trecut, dar a contestat din plin interdecția primită de sportivii ruși la Wimbledon.

„Nu am fost încântată când am auzit decizia luată la Wimbledon. Toată lumea vrea să concureze. Sportivii respectivi nu au făcut o alegere, doar s-au născut în țările respective. Bineînțeles, vreau ca războiul să se încheie cât mai repede posibil. Promovez pacea", a spus Elena Rybakina, citată de The Guardian, înainte de semifinala cu Halep.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net