Pe urmele tatălui: Covaliu Jr. a câștigat medalia de aur la sabie

Vlad Covaliu este pe urmele tatălui său, Mihai Covaliu, sportivul de 18 ani cucerind, joi, medalia de aur rezervată juniorilor din Arabia Saudită. Covaliu Jr. a făcut față cu brio unei finale extrem de tensionate, pe care a câștigat-o la limită, 15-14, împotriva sportivului rus Pavel Graudyn.

Vlad Covaliu, medaliat cu aur la juniori (FOTO: Facebook)
Vlad Covaliu, medaliat cu aur la juniori (FOTO: Facebook)

Anterior, în semifinale, tânărul dinamovist a trecut de spaniolul Santiago Madrigal, cu scorul de 15-6. Tatăl său, Mihai Covaliu (46 de ani), scria istorie în anul 2000, când se impunea drept campion olimpic la sabie, în vreme ce mama sa, Irina Covaliu (49 de ani), este o fostă scrimeră, coordonatoare a lotului feminin de scrimă deplasat în zona saudită, dar și antrenoare la clubul Dinamo.

Performanță uriașă, după 20 de ani

De altfel, echipa masculină de sabie a României, formată din Vlad Covaliu, Radu Nițu, Mihnea Enache și Casian Cîdu, deține bronzul mondial, cucerit anul trecut, urmând ca sportivii să-și apere sau poate chiar îmbunătățească performanța, sâmbătă, la Riad.
„Vlad Covaliu este campion mondial al juniorilor la sabie! România a cucerit prima medalie la Riyadh! Vlad a dominat înfruntarea cu rusul Pavel Graudyn și a condus aproape în permanență, cu excepția primei tușe, până la 11-10. Graudyn a preluat conducerea cu 12-11 și 13-12, însă Vlad a egalat de fiecare dată, a făcut 14-13, a fost egalat și s-a impus cu eleganță într-un final de vis pentru noi, 15-14! Un mare bravo pentru Vlad și pentru antrenori! Alături de proaspătul campion mondial, pe podium au venit să-l îmbrățișeze atât antrenorul Alin Badea, cât și mama și sora sa – Irina și Amalia Covaliu, dar și ceilalți membrii au delegației, aflați în sala!”, a notat și Federația Română de Scrimă pe pagina sa de Facebook, care a mai consemnat: „De 20 de ani nu a mai cucerit scrima românească un titlu mondial la juniori! Vlad Covaliu a urmat-o pe Ana Maria Brânză în această onorantă postură și a câștigat și Cupa Mondială FIE la sabie juniori, fiind primul clasat în ierarhie, cu 158.000 de puncte. Succesul lui Vlad Covaliu este, totodată, și al antrenorilor - atât de la lot - Alin Badea, dar și de la clubul Dinamo - Alexandru Chiculiță și Irina Covaliu. Felicitări tuturor!”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net