România, „argint” la tenis de masă. Germania se califică la JO 2024

Ultima actualizare:

Echipa feminină de tenis de masă a României, de altfel vicecampioană europeană en-titre, s-a luptat, ieri, pentru „aurul” european şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Conaționalele noastre au cucerit, însă, „argintul”, după ce au pierdut, în fața Germaniei, nemțoaicele (printre care s-au numărat și două chinezoaice) impunându-se cu 3-0. Una dintre mize era aceea că gruparea câștigătoare primește „biletul” către JO 2024.

Bernadette Szőcs și coechipierele ai au luat „argintul” (FOTO: Facebook)
Bernadette Szőcs și coechipierele ai au luat „argintul” (FOTO: Facebook)

Formată din Elizabeta Samara, Bernadette Szőcs, Adina Diaconu, Andreea Dragoman şi Elena Zaharia și antrenată de Viorel Filimon şi Mihaela Şteff, echipa feminină a cedat în finală - după ce startul confruntării s-a lăsat așteptat, din pricina podelei alunecoase, Elizabeta Samara fiind cea care a reclamat condițiile improprii de joc unui campionat european.

„În ciuda scorului finalei, România-Germania: 0-3, tricolorele au luptat, ne-au oferit noi momente de mândrie şi de tenis de masă de calitate, în Malmö Arena, unde au urcat pe a doua treaptă a podiumului, la finalul zilelor în care au avansat treptat, din grupe până în ultimul act. Elizabeta Samara, Bernadette Szőcs şi Andreea Dragoman ne-au făcut să visăm la revenirea titlului european în România, însă momentele cheie şi ultimul cuvânt le-au aparţinut adversarelor”, a notat Federația Română de Tenis de Masă în social media.

Desfășurarea finalei România - Germania 

Elizabeta Samara vs. Xiaona Shan 0-3 (6-11, 8-11, 8-11)
Bernadette Szőcs vs. Ying Han 1-3 (16-14, 8-11, 8-11, 10-12)
Andreea Dragoman vs. Nina Mittelham 2-3 (11-5, 9-11, 11-8, 6-11, 10-12)

La Campionatul European de la Malmö, România a trecut în grupe de Slovenia şi Croaţia, cu 3-0, în optimi de Serbia, scor 3-1, în sferturi de Spania, scor 3-2, iar în semifinale de Franţa, scor 3-1. Echipa feminină a României rămâne, totuși, pe locul patru în topul celor mai galonate selecționate la Campionatele Europene, unde a câștigat de-a lungul timpului cinci medalii de aur, șase de argint și două de bronz. În ultimele trei ediții la proba pe echipe, „tricolorele” au obținut locul doi, în 2021 și locul întâi, atât în 2019, cât și în 2017.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net