Piloții de formula 1 de la Red Bull, implicați într-un scandal în Brazilia

Ultima actualizare:

Deși a câștigat titlul atât la constructori cât și la piloți, echipa Red Bull de formula 1 stă pe un butoi de pulbere. Motivul? La Marele Premiu al Braziliei, penultimul din actualul sezon din „Marele Circ”, olandezul Max Verstappen, deja campion mondial, a refuzat să se lase depășit de colegul său Sergio Perez. Acesta din urmă vânează locul 2 în clasamentul piloților. 

Sergio Perez nu acceptă tratamentul impus de colegul său de la Red Bull
Sergio Perez îl acuză de lipsă de nerecunoștință pe campionul mondial Verstappen.Foto: gsp.ro

Scandalul a avut loc duminică seara, pe circuitul de formula 1 José Carlos Pace (cunoscut anterior sub numele Interlagos), situat în orașul São Paulo. Deja campion mondial cu două curse înainte de finalul competiției cunoscute sub numele de ”Mare Circ”, olandezul Max Verstappen a dovedit că nu-și suportă colegul.  

Ce s-a întâmplat între Verstappen și Perez 

Max a sfidat ordinele echipei și nu l-a lăsat pe colegul său Sergio Perez (Mexic) să-l depășească în finalul cursei. Cum s-au petrecut lucrurile? Cum ordinele de echipe sunt permise în Formula 1, fiind considerate parte a strategiei echipelor, Verstappen a fost sfătuit de inginerii de la boxe să-i permită mexicanului să treacă în față.  

Aflat pe locul 6 în acel moment, campionul en-titre a refuzat ordinele de la boxe și nu s-a lăsat depășit de Perez, care a încheiat cursa din Brazilia pe un dezamăgitor loc 7. În urma întâmplării, mexicanul Perez foarte furios, nu și-a mai controlat reacțiile și a dat cărțile pe față chiar în fața presei, după cursă.  

Ce a spus Perez despre Verstappen 

„Cred că a luat cele două titluri mondiale și datorită mie! Nu înțeleg motivele pentru care a făcut asta”, s-a plâns Sergio Perez într-una dintre reacțiile oferite la finalul cursei potrivit gsp.ro 

Conversația dintre piloții Red Bull și boxe care arată scandalul 

Red Bull boxe: „Checo, Max te va lăsa să treci” 

Sergio Perez: „La naiba! Mulțumesc pentru asta băieți. Mulțumesc! 

Red Bull boxe : „Max, lasă-l pe Checo să treacă. Max, ce s-a întâmplat?” 

Max Verstappen: „V-am spus deja de vara trecută, nu mai îmi cereți niciodată asta! Suntem clari? V-am spus motivele mele și le susțin” 

Red Bull boxe: „Ne pare rău pentru asta, Checo” 

Sergio Perez: Asta arată cine este el cu adevărat” 

Max Verstappen, record de curse câștigate în 2022 

Max Verstappen, 25 de ani, a câștigat în 2022 un număr-record de curse, 14, fiind lider autoritar în clasamentul piloților, cu 490 de puncte. Sergio Perez și Charles Leclerc (de la Ferrari) sunt la egalitate, ambii cu 290 de puncte, iar bătălia finală pentru locul secund are ultima rundă la finalul acestei săptămâni, pe circuitul „Yas Marina”, în Marele Premiu din Abu Dhabi scrie sursa citată.  

Sergio Perez este „locotenentul” lui Verstappen de două sezoane și este convins că merită să fie ajutat de olandez. Mexicanul a respectat de fiecare dată ordinele echipei, ajutându-l pe olandez în momentele în care acesta avea mai mare nevoie 

image
image
image
image
image
image
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
image
actualitate.net
image
actualitate.net