Povestea incredibilă a lui Florin Voinea, omul care a readus performanța în voleiul din Constanța. «Greul abia acum începe»

Ultima actualizare:

O poveste plină de inspirație vine de la malul mării, acolo unde fostul internațional Florin Voinea a revitalizat voleiul din Constanța, readucând pasiunea și performanța unui sport uitat de autoritățile locale în ultimii ani.

Florin Voinea, omul care a revitalizat voleiul din Constanța. Foto: colaj Click
Florin Voinea, omul care a revitalizat voleiul din Constanța. Foto: colaj Click

Retras din activitate în 2017, fostul mare jucător a lui CVM Tomis Constanța a început acum câțiva ani un drum plin de obstacole, responsabilitate și muncă asiduă, dar la căpătul căruia se găsesc o satisfacție nemărginită.

După ce a pus capăt carierei de jucător, Florin Voinea a devenit antrenor la CS Medgidia și președinte la Academia de Volei Tomis Constanța, pornind astfel planul de revoluționare a voleiului în orașul său natal.

Călătoria lui „Voinicu’”, așa cum este alintat de prieteni, este departe de a se fi încheiat, dar fostul mare jucător spune că se simte „împlinit” după realizările obținute până acum.

Cum a reușit Florin Voinea să readucă performanța în voleiul din Constanța?

„Când a trebuit să renunț la cariera de jucător, mi-am propus să relansez voleiul la Constanța. Și mă bucur că am găsit atunci oameni care își doreau același lucru și am reușit să demarez două proiecte, care s-au dovedit de succes.

Unul la Medgidia, la feminin, unul la Constanța, la masculin. Primul axat mai mult pe partea de performanță la nivel de seniori, al doilea la nivel de copii”, povestește fostul internațional, conform GSP.

Șase ani mai târziu, ambele proiecte inițiate de Florin Voinea se bucură de un succes extraordinar, însă marele jucător de volei spune că „greul abia acum urmează”.

Florin a revitalizat voleiul din Constanța. Ce performanțe a obținut ca antrenor și președinte

Alături de CS Medgidia, Voinea a pornit din liga secundă, iar acum a reușit să ducă clubul de două ori consecutiv în primele patru poziții din campionatul național. Mai mult, la capătul ultimului sezon, echipa a reușit să bifeze și prima participare în cupele europene.

„Anul acesta s-a încununat munca depusă în ultimii ani. Cu Medgidia, am ajuns din nou în elită, calificându-ne în primele patru echipe, și vom reprezenta România pentru al doilea consecutiv în cupele europene”, a declarat Florin Voinea.

Un alt aspect care trebuie lăudat din plin este faptul că performanța din ultimul campionat a fost obținută cu un lot format în exclusivitate din jucătoare române, dar și cu un staff tehnic construit în întregime din persoane din țara noastră.

Ca orice om ambițios care-și cunoaște clar obiectivele în viață, fostul jucător de volei spune că a „concretizat” doar o primă etapă din ceea ce și-a propus.

„Gândul meu este să menținem Constanța în elita voleiului românesc și pe viitor”

Pe lângă rezultatele obținute cu Medgidia, Florin Voinea a pus bazele Academiei de Volei Tomis Constanța, care a fost construită inițial doar la nivel de copii și junioare.

Ulterior, a fost creată și o echipa de seniori, iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate. În al doilea sezon de existență, Academia de Volei Tomis Constanța a promovat în prima ligă masculină.

„Vom alinia o echipă masculină constănțeană la startul primei divizii după o pauză de 6 ani. Pentru mine este o mândrie că am reușit acest lucru, dar greul de abia acum începe. Trebuie să construim iar un proiect solid, care să ne permită să ne gândim la performanță”, a povestit Voinicu’, conform sursei citate.

Care este visul lui Florin Voinea? „Ne dorim foarte mult să repetăm acele performanțe”

Cu o abordare meticuloasă, Florin Voinea știe că răbdarea reprezintă un pas important în orice proiect. Fostul mare jucător de volei visează să ajungă la performanțele din trecut ale voleiului din Constanța, când echipele de la Marea Neagră dețineau titlurile naționale atât la feminin, cât și la masculin.

„Ne dorim foarte mult să repetăm acele performanțe, dar vrem să avem la bază lucrurile bine conturate și concrete. Îmi doresc foarte mult ca partea juvenilă să ne reprezinte și mai bine la nivel național.

Când o să avem drept obiective să ne luptăm pentru titlul național de seniori, să ne putem baza pe ceea ce am crescut noi și pe ceea ce vom promova din rândul tinerilor constănțeni”, a precizat fostul campion.

Cine este Florin Voinea, omul care a revitalizat voleiul din Constanța?

În vârstă de 41 de ani, Florin Voinea este originar din Constanţa. Marele sportiv a făcut performanţă la malul mării, acolo unde a fost campion naţional cu CVM Tomis.

Fostul internațional a mai jucat în carieră la SCMU Craiova sau Tricolorul LMV Ploieşti. Totodată, Florin Voinea a evoluat în ligile din Grecia și Franța, la echipele Epikouros Polychni, respectiv Martigues Volley-Ball. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net