Programul de duminică al românilor la JO2024. Cine evoluează în ultima zi

#Jocurile Olimpice Paris 2024
Ultima actualizare:

Jocurile Olimpice au ajuns la ultima zi, competiția disputată în Franța, la Paris, începând pe 26 iulie și fiind la un pas de a se încheia. În ultima zi, ochii vor fi ațintiți spre proba de maraton, dar și către lupte.

Jocurile Olimpice au ajuns la ultima zi (FOTO: Getty Images)
Jocurile Olimpice au ajuns la ultima zi (FOTO: Getty Images)

Programul românilor la JO2024, duminică, 11 august

09.00
Atletism, start/sosire Hôtel des Invalides, maraton feminin, finală: Delvine Relin Meringor, Joan Chelimo Melly
12.00
Lupte, Champs de Mars Arena, libere, 76 de kilograme feminin, recalificări: Cătălina Axente (între timp, retrasă din pricina accidentării)
22.00
Ceremonia de închidere, Stade de France

Victorie pentru România: medalie de bronz la gimnastică

România a coborât pe locul 23 în clasamentul pe medalii la JO 2024, după ce tricolorii au obţinut trei medalii de aur, patru de argint şi două de bronz, în cele 15 zile de competiţie.  Lider al clasamentului a devenit China, în locul SUA, cu un total de 90 medalii, dintre care 39 de aur, 27 de argint şi 24 de bronz. Pe locul doi au coborât americanii, cu 122 medalii, dintre care 38 medalii de aur, 42 de argint şi 42 de bronz. Australia este pe trei, cu un total de 50 de medalii (18 aur, 18 argint, 14 bronz).
Țara noastră numără nouă medalii, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis să îi acorde, în cele din urmă, „bronzul” Anei Maria Bărbosu, ca urmare a memoriilor făcute. Per total, „aurul” l-au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria Ştefania Petreanu). Totodată, „argintul” a fost obţinut de Mihaela Cambei la haltere, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin, categorie uşoară, iar „bronzul” i-a aparținut tot lui David Popovici la 100 metri liber și, în cele din urmă, gimnastei Ana Maria Bărbosu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net