Dorința Nadiei Comâneci nu s-a îndeplinit! Care ar fi fost „decizia perfectă”: „Mă bucur pentru Ana. Pentru România este o medalie așteptată de mulți ani”

#Jocurile Olimpice Paris 2024
Ultima actualizare:

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a finalizat, sâmbătă, analiza documentelor prezentate de Federația Română de Gimnastică (FRG) și de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Ana Bărbosu și Nadia Comâneci. Foto: Colaj/COSR
Ana Bărbosu și Nadia Comâneci. Foto: Colaj/COSR

Ana Maria Bărbosu și-a primit medalia de bronz datorită americanilor.

După o evaluare amănunțită a memoriilor depuse, TAS a decis ca gimnasta română Ana Bărbosu să fie recompensată cu medalia de bronz pentru performanța sa în finala de la sol de la Jocurile Olimpice de Vara 2024. De asemenea, în urma acestei decizii, Sabrina Voinea va ocupa locul 4 în clasamentul final al acelei competiții.

„Cu un ochi râdem, cu unul plângem. În urma memoriilor făcute la TAS de FRG și COSR, Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis ca medalia de bronz să revină Anei Maria Bărbosu”, a precizat avocatul Sabin Gherdan, 

Ce și-ar fi dorit Nadia Comăneci înainte ca România să ia medalie la „masa verde” la gimnastică?

Sâmbătă, după finalizarea audierilor de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) privind finala la sol de la Jocurile Olimpice, Nadia Comăneci a exprimat opinia că o decizie ideală ar fi acordarea a trei medalii de bronz.

„Aceasta ar fi decizia perfectă. Trei medalii de bronz pentru fete”, a declarat fosta mare gimnastă, comentând pe marginea mesajului postat de Federația Română de Gimnastică după încheierea audierilor. Până la urmă, doar Ana a luat bronz, iar Sabrina, deși contestația ei a fost respinsă a urcat de pe locul 5 pe 4.

Prima reacție a Nadiei Comăneci după verdictul favorabil

Nadia Comăneci
Nadia Comăneci

„Mă bucur mult pentru Ana. Pentru România este o medalie mult așteptată de mulți ani. Aș fi fost fericită să văd 3 fete acolo cu medalie, pentru că toate au muncit și mai ales în situația în care ne aflăm acum cu protejarea sănătății mintale, cred că este bine să încurajăm și să protejăm acești copii.

Eu îi dau să Sabrinei medalia mea de bronz de Montréal. Sunt foarte bucuroasă pentru România și sunt bucuroasă pentru Ana. O felicit pe Sabrina pentru că a făcut un exercițiu fenomenal și mă bucur pentru participarea lor și la echipe, pentru că au făcut istorie și acolo.

În același timp o felicit și pe Jordan pentru că și ea nu trebuie să intre într-o zonă în care nu este vina ei a ceea ce s-a întâmplat. Eu iubesc toate fetele, eu încerc să protejez sportul și în același timp să le îmbrățișez pe toate din întreaga lume. Mă bucur pentru România că a făcut istorie și mă bucur pentru fete. Pentru mine toate sunt campioane”, a precizat Nadia Comâneci, într-o intervenție la Antena 3, după decizia TAS.

Marcel Ciolacu: „Rămâne o umbră de tristețe”

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

„S-a făcut dreptate! Am reuşit să obținem, în fața instanței sportive, medalia de bronz pe care Ana Maria Bărbosu a câştigat-o pe merit la sol! Bravo, Ana Maria, este răsplata firească a unei performanțe pentru care ai muncit atâția ani!

Mă bucur cǎ, până la urmă, adevărul a ieşit învingător, așa cum ar trebui sǎ fie într-o competiție care are la bază valorile olimpismului.

Rămâne o umbră de tristețe pentru cǎ de aceeaşi decizie nu beneficiază şi Sabrina Voinea, așa cum era normal. Însă pentru mine şi cred că pentru fiecare român, Sabrina rămâne o câştigătoare! Pentru că prin toată atitudinea ei demnă şi frumoasă a demonstrat lumii întregi că românii sunt conştienți de valoarea lor şi că ştiu să lupte pentru asta!

Cred cǎ aceasta este o lecție importantă pe care gimnastele noastre olimpice ne-o transmit – să nu renunțăm niciodată să luptăm atunci când ştim că avem dreptate!”, a transmis Marcel Ciolacu pe Facebook, după ce Ana Bărbosu și-a primit medalia de bronz.

Ce a decis, de fapt, TAS și ce greșeală colosală au făcut americanii

După patru zile de foc, greșeala care a dus-o pe Ana Bărbosu pe locul trei a fost făcută de staff-ul tehnic SUA și trecută cu vederea de arbitrele de la sol. Cu alte cuvinte, cel mai probabil, dacă ar fi fost depusă în timp util, gimnasta noastră nu mai lua bronzul.

„Federația Română de Gimnastică, reprezentată de societatea de avocatura specializata in dreptul sportului, Gherdan si Asociatii SCA, prin avocatul coordonator Sabin Gherdan și avocații Călina Tejan și Raul Ștefan Celmare, după un efort colectiv de cinci zile și patru nopți, vă comunică dispozitivele ședinței TAS în speța:

1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de către Ana Maria Bărbosu este parțial admisă.

2.⁠ ⁠⁠Contestația formulată de către Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut prevăzut de art. 8.5 din Regulamentul Tehnic FIG și este determinată ca fiind fără efect.

3.⁠ ⁠⁠Scorul inițial de 13.666 acordat atletei Jordan Chiles în finală este reinstituit.

4.⁠ ⁠⁠Federația Internațională de Gimnastică va determina clasamentul finalei și va acorda medaliile în concordanță cu decizia de mai sus.

5.⁠ ⁠⁠Alte solicitări sunt respinse

FRG, Voinea, vs. Federația Internațională de Gimnastică:

1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de FRG și Sabrina Maneca Voinea este respinsă.

Ca urmare a acestei decizii, Ana Maria Bărbosu obține medalia de bronz în timp ce Sabrina Maneca Voinea încheie competiția pe locul 4. Felicitări ambelor noastre gimnaste pentru rezultatul deosebit obținut la Jocurile Olimpice de la Paris!”, a mai declarat avocatul Sabin Gherdan, citat în postarea de pe Facebook a FRG.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net