Halep se bucură de susținerea lui Țiriac: „Probele ei au fost maltratate”

Ion Țiriac s-a arătat din nou de partea Simonei Halep, în contextul în care jucătoarea de tenis este suspendată patru ani din „sportul alb”, din pricina acuzațiilor de dopaj. În vârstă de 84 de ani, omul de afaceri a comentat situația în care se află sportiva din Constanța. 

Simona Halep speră la o îmblânzire a suspendării din tenis (FOTO: EPA)
Simona Halep speră la o îmblânzire a suspendării din tenis (FOTO: EPA)

„Ce să vă spun? Eu nu știu mai multe decât voi și vă dau cuvântul meu, cu toate că am văzut-o. Nu știu pentru că n-are voie să vorbească sau a fost sfătuită să n-o facă! Acum, știm că proba de sânge a fost oarecum maltratată, să nu-i spun altfel, în România. Luată la 5 jumate dimineața, în trei ore trebuia să fie la -3 grade la nu știu ce laborator... Aia n-ar trebui admisă niciunde! Luată și după atâta timp, în ideea «hai să mai descoperim o treabă»... Hai să nu mai discutăm, să sperăm că TAS-ul va face treabă mai bună decât la Sydney (n.r. Sydney Dorcil, jucătoare de tenis americană suspendată patru ani pentru dopaj). Sperăm că le vine un pic mintea la cap”, a punctat Ion Țiriac. 

Suspendarea actuală ar expira abia în 6 octombrie 2026

Săptămâna trecută au avut loc, pe parcursul a trei zile, audieri în Elveția, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne, în încercarea româncei de a-și dovedi nevinovăția, deocamdată nefiind anunțat un termen pentru o decizie finală.
Simona Halep a avut parte de o perioadă mai mult decât tumultoasă, după ce, în toamna lui 2023, a fost suspendată nu mai puțin de patru ani pentru dopaj, în urma prezenței unei substanțe interzise în analizele ei. Decizia a fost după un proces tărăgănat, în contextul în care Simona Halep a fost, inițial, suspendată provizoriu din toamna lui 2022, perioadă începând din care se calculează și pedeapsa celor patru ani. Reamintim că, la mijlocul lunii septembrie, Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani din tenis, în baza a două încălcări ale regulamentului antidoping, respectiv utilizarea unei substanțe interzise -roxadustat- și suspiciunea că ar fi utilizat metode sau substanțe interzise, pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic. Deocamdată, perioada de suspendare ar dura până pe 6 octombrie 2026.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net