Programul de vineri al sportivilor români la JO2024. Chirilă speră la medalie
Cătălin Chirilă își continuă misiunea la Jocurile Olimpice, care se desfășoare în Franța, la Paris, în perioada 26 iulie-11 august, fiind televizate de Eurosport și TVR. Canoistul are în față o zi mare, vineri urmând să se dispute atât semifinalele, cât și finalele probei de canoe simplu 1000 metri, românul calificându-se în penultimul act de pe primul loc, stabilind totodată un record olimpic.
Programul românilor la JO2024, vineri, 9 august
12.30
Kaiac-canoe, baza nautică Vaires-sur-Marne, C1, 1000 metri masculin, semifinale: Cătălin Chirilă
Lupte, Champs de Mars Arena, Libere, 62 de kilograme feminin, optimi, Kriszta Incze-Motori Sakura (Japonia)
14.40
Kaiac-canoe, baza nautică Vaires-sur-Marne, C1, 1000 metri masculin, finale: Cătălin Chirilă
20.30
Haltere, Arena 6 Paris Sud, 71 kilograme, feminin, finală: Loredana Toma.
România, opt medalii cucerite la JO2024
România este pe locul 14 în ierarhia țărilor care au cucerit medalii la JO 2024, cel mai recent reușind acest lucru Mihaela Cambeei, câștigătoarea unui „argint” la haltere, sportiva de 21 de ani fiind chiar la prima sa participare în competiție. Revenind la reușitele de la Jocurile Olimpice, „tricolorii” numără opt medalii: trei de aur, patru de argint şi una de bronz. „Aurul” l-au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria Ştefania Petreanu). Totodată, „argintul” a fost obţinut de Mihaela Cambei la haltere, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin, categorie uşoară, iar „bronzul” i-a aparținut tot lui David Popovici la 100 metri liber.
Lider al clasamentului de medalii este SUA, cu un total de 103, dintre care 30 de aur, 38 de argint şi 35 de bronz, pe locul doi fiind China, cu 73 medalii (29, 25, 19) și Australia cu 45 de medalii (18, 14, 13).
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!