Reușită uriașă pentru România la Cupa Davis. Ce au făcut Marius Copil&co

România a ieșit câștigătoare din duelul cu Thailanda, disputată vineri și sâmbătă, țara noastră impunându-se cu 3-2. Grație acestui succes, „tricolorii” vor juca, în luna septembrie, în Grupa Mondială I a Cupei Davis de tenis.

România, victorioasă în Cupa Davis (FOTO: Facebook)
România, victorioasă în Cupa Davis (FOTO: Facebook)

Meciul decisiv al întâlnirii de la Nonthaburi a fost câştigat de Filip Cristian Jianu în faţa lui Yuttana Charoenphon, scor 6-0, 6-2, după o partidă care a durat 62 de minute. Tot sâmbătă, Nicholas David Ionel l-a învins pe Kasidit Samrej în două seturi, scor 6-4, 6-1, însă perechea formată din  Marius Copil și Victor Vlad Cornea a fost învinsă de echipa Pruchya Isaro și Thantub Suksumrarn, scor 4-6, 6-2, 6-4. Cu o zi înainte, vineri, Filip Cristian Jianu s-a impus cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-2 în fața lui Kasidit Samrej, iar Nicholas David Ionel a fost învins de Yuttana Charoenphon, scor 7-5, 3-6, 6-1, după un meci care a durat două ore şi 40 de minute. Partidele au fost găzduite de The Lawn Tennis Association of Thailand, o arenă cu o capacitate de 1.500 de locuri, aceasta fiind prima confruntare din istorie dintre România şi Thailanda.

Cum arată începuturile României în Cupa Davis

Cupa Davis datează încă din anul 1900, când a început ca o provocare între Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. De-a lungul timpului, peste o sută de națiuni s-au înscris în competiție, iar rândul României a venit în vara lui 1922, pe 19 iulie, când a fost consemnat primul meci al țării noastre la acest concurs. Debutul n-a fost unul „strălucit”, România pierzând cu 0-5 în fața Indiei, la acea vreme. Câțiva ani mai târziu, la București, în 1928, România a învins Belgia cu 5-0, pentru ca în 1959 să marcheze prima victorie în deplasare, la Cairo, împotriva Egiptului, pe care îl învingea cu 3-2.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
Romania la ceremonia Jocurilor Olimpice (EPA) jpg
delegatia romaniei ceremonia deschidere jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nadia Comaneci (Sportpictures) jpg
Radu Dragusin (Facebook) jpg
Corvinul Rijeka (Sportpictures) jpg
David Popovici (EPA) jpg
delegatie romania jocuri olimpice jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net