Reușită uriașă pentru România la Cupa Davis. Ce au făcut Marius Copil&co

România a ieșit câștigătoare din duelul cu Thailanda, disputată vineri și sâmbătă, țara noastră impunându-se cu 3-2. Grație acestui succes, „tricolorii” vor juca, în luna septembrie, în Grupa Mondială I a Cupei Davis de tenis.

România, victorioasă în Cupa Davis (FOTO: Facebook)
România, victorioasă în Cupa Davis (FOTO: Facebook)

Meciul decisiv al întâlnirii de la Nonthaburi a fost câştigat de Filip Cristian Jianu în faţa lui Yuttana Charoenphon, scor 6-0, 6-2, după o partidă care a durat 62 de minute. Tot sâmbătă, Nicholas David Ionel l-a învins pe Kasidit Samrej în două seturi, scor 6-4, 6-1, însă perechea formată din  Marius Copil și Victor Vlad Cornea a fost învinsă de echipa Pruchya Isaro și Thantub Suksumrarn, scor 4-6, 6-2, 6-4. Cu o zi înainte, vineri, Filip Cristian Jianu s-a impus cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-2 în fața lui Kasidit Samrej, iar Nicholas David Ionel a fost învins de Yuttana Charoenphon, scor 7-5, 3-6, 6-1, după un meci care a durat două ore şi 40 de minute. Partidele au fost găzduite de The Lawn Tennis Association of Thailand, o arenă cu o capacitate de 1.500 de locuri, aceasta fiind prima confruntare din istorie dintre România şi Thailanda.

Cum arată începuturile României în Cupa Davis

Cupa Davis datează încă din anul 1900, când a început ca o provocare între Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. De-a lungul timpului, peste o sută de națiuni s-au înscris în competiție, iar rândul României a venit în vara lui 1922, pe 19 iulie, când a fost consemnat primul meci al țării noastre la acest concurs. Debutul n-a fost unul „strălucit”, România pierzând cu 0-5 în fața Indiei, la acea vreme. Câțiva ani mai târziu, la București, în 1928, România a învins Belgia cu 5-0, pentru ca în 1959 să marcheze prima victorie în deplasare, la Cairo, împotriva Egiptului, pe care îl învingea cu 3-2.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net