România debutează în Cupa Davis. Căpitanul echipei, în patul de acasă

Ultima actualizare:

Echipa de tenis masculin a României are în față două zile „de foc”, urmând ca vineri și sâmbătă să dea tot ce poate în confruntarea cu Thailanda, pentru accederea în Grupa Mondială I din Cupa Davis.

Cupa Davis stă să înceapă (FOTO: Facebook)
Cupa Davis stă să înceapă (FOTO: Facebook)

România își întâlnește această adversară pentru prima dată în istorie, meciurile urmând să se dispute pe o arenă prevăzută cu 1.500 de locuri. Miza duelului este că aceea care va câștiga, va evolua în septembrie 2023 în Grupa Mondială I. 
Doar că, exact înainte să zboare spre Bangkok, Gabriel Trifu a contactat o formă agresivă de COVID-19 - astfel, căpitanul nejucător se confruntă acum cu febră mare, tuse, dificultăți de respirație, rinoree, durere de cap, de gât și musculare, dar stare de oboseală generală.  
Aflat în imposibilitatea de a se deplasa la clinică, Gabriel Trifu a avut nevoie să îi fie administrate perfuzii acasă, în Florida, unde se află în izolare. Totuși, deși a rămas fără miros și gust, acesta se simte în siguranță acasă, fiind protejat de infecții intraspitalicești și aflat sub supravegherea medicală asistată de la distanță.
În vederea meciului cu Thailanda, căpitanul nejucător Gabriel Trifu și antrenorul Andrei Mlendea i-au convocat pe Marius Copil, Victor Vlad Cornea, Nicholas David Ionel, Filip Jianu și Cezar Crețu.

Programul de la Cupa Davis

În urma tragerii la sorți de joi, programul României la Cupa Davis este următorul:
vineri, de la ora 06:00 (ora noastră):
- Yuttana Charoenphon (976 ATP) vs. Nicholas David Ionel (225 ATP)
- Kasidit Samrej (605 ATP) vs. Filip Cristian Jianu (267 ATP)
Sâmbătă, de la ora 06:00:
- Pruchya Isaro/Thantub Suksumrarn vs. Marius Copil/Victor Vlad Cornea
- Kasidit Samrej vs. Nicholas David Ionel
- Yuttana Charoenphon vs. Filip Cristian Jianu
Din cele două echipe mai fac parte Palaphoom Kovapitukted (729 ATP) vs. Cezar Crețu (418 ATP), în vreme ce căpitani nejucători sunt Paradorn Srichapan și anterior menționatul Gabriel Trifu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Catalin Cirjan, Getty Images jpg
Lionel Messi, Getty jpg
carlos alacaraz getty jpg
Tatarusanu jpg
f jpg
Gloves Getty jpg