România, eșec dramatic la Europenele de handbal feminin

Ultima actualizare:

Debut cu stângul pentru naționala feminină de handbal a României la Campionatul European. Tricolorele au fost învinse cu scorul de 29-28 (14-12), sâmbătă seara, de Olanda, la Skopje.

Cristina Neagu în aruncare la Euro 2022 (FOTO: EPA)
Cristina Neagu în aruncare la Euro 2022 (FOTO: EPA)

Olandezele au controlat jocul din start şi s-a aflat în avantaj aproape tot timpul, cu excepţia a două momente (6-7 şi 7-8). Adversarele, antrenate de suedezul Per Johansson (ex-CSM Bucureşti) a intrat la pauză cu un avans de două goluri, 14-12. Prima repriză a fost marcată de accidentarea portarului nostru, Yuliya Dumanska. Aceasta s-a izbit violent de bară în minutul 21. În partea secundă, România a avut, ca de obicei, fluctuații. Adversarele s-au desprins la 22-17 (minutul 44), după care handbalistele noastre au revenit și au egalat la 25 în minutul 53. Totuși, finalul le-a aparținut olandezelor, care s-au impus cu 29-28.

Pentru echipa antrenată de Florentin Pera au marcat Crina Pintea 5 goluri, Sorina Grozav 5, Eliza Buceschi 5, Alexandra Badea 4, Sonia Seraficeanu 3, Cristina Neagu 3, Alexandra Dindiligan 2, Ana Maria Tănasie 1.

Cristina Neagu, dezamăgită de arbitraj

La finalul partidei, liderul echipei, Cristina Neagu, a declarat: „A fost un meci de luptă, așa cum arată și tabela. Cred că am fost foarte aproape și vreau să-mi felicit colegele, pentru că noi avem o echipă foarte tânără, cu puțină experiență. Astăzi am luptat nebunește și cred că, pe final, puteam lua puncte. Să fiu sinceră, cred că a fost vorba și de puțin noroc, pentru că noi am ratat, ele au marcat și asta a fost povestea. A fost avantaj de un gol pentru ele, dar putea, cu ușurință, să fie un gol avantaj pentru noi sau să fie remiză. Pentru mine, a fost puțin ciudat și modul de arbitraj, nu am înțeles mare lucru, așa că am încercat să ne adaptăm. Dar cred că, la final, am făcut o treabă bună”, a spus Cristina Neagu, conform digisport.ro.

Următorul meci al echipei noastre va avea loc luni, de la ora 21.30, contra Franței. Aceasta a spulberat sâmbătă echipa gazdă, Macedonia de Nord, cu scorul de 24-14!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net