România, eșec dramatic la Europenele de handbal feminin

Ultima actualizare:

Debut cu stângul pentru naționala feminină de handbal a României la Campionatul European. Tricolorele au fost învinse cu scorul de 29-28 (14-12), sâmbătă seara, de Olanda, la Skopje.

Cristina Neagu în aruncare la Euro 2022 (FOTO: EPA)
Cristina Neagu în aruncare la Euro 2022 (FOTO: EPA)

Olandezele au controlat jocul din start şi s-a aflat în avantaj aproape tot timpul, cu excepţia a două momente (6-7 şi 7-8). Adversarele, antrenate de suedezul Per Johansson (ex-CSM Bucureşti) a intrat la pauză cu un avans de două goluri, 14-12. Prima repriză a fost marcată de accidentarea portarului nostru, Yuliya Dumanska. Aceasta s-a izbit violent de bară în minutul 21. În partea secundă, România a avut, ca de obicei, fluctuații. Adversarele s-au desprins la 22-17 (minutul 44), după care handbalistele noastre au revenit și au egalat la 25 în minutul 53. Totuși, finalul le-a aparținut olandezelor, care s-au impus cu 29-28.

Pentru echipa antrenată de Florentin Pera au marcat Crina Pintea 5 goluri, Sorina Grozav 5, Eliza Buceschi 5, Alexandra Badea 4, Sonia Seraficeanu 3, Cristina Neagu 3, Alexandra Dindiligan 2, Ana Maria Tănasie 1.

Cristina Neagu, dezamăgită de arbitraj

La finalul partidei, liderul echipei, Cristina Neagu, a declarat: „A fost un meci de luptă, așa cum arată și tabela. Cred că am fost foarte aproape și vreau să-mi felicit colegele, pentru că noi avem o echipă foarte tânără, cu puțină experiență. Astăzi am luptat nebunește și cred că, pe final, puteam lua puncte. Să fiu sinceră, cred că a fost vorba și de puțin noroc, pentru că noi am ratat, ele au marcat și asta a fost povestea. A fost avantaj de un gol pentru ele, dar putea, cu ușurință, să fie un gol avantaj pentru noi sau să fie remiză. Pentru mine, a fost puțin ciudat și modul de arbitraj, nu am înțeles mare lucru, așa că am încercat să ne adaptăm. Dar cred că, la final, am făcut o treabă bună”, a spus Cristina Neagu, conform digisport.ro.

Următorul meci al echipei noastre va avea loc luni, de la ora 21.30, contra Franței. Aceasta a spulberat sâmbătă echipa gazdă, Macedonia de Nord, cu scorul de 24-14!

image
image
image
image
image
image
Minge fotbal (Getty Images) jpg
Dezbatere Historia: Încep Jocurile Olimpice, ce se întâmplă cu războiul? VIDEO jpeg
Andrey Rublev (EPA) jpg
Max Verstappen, Formula 1 (EPA) jpg
Echipa nationala de rugby a Romaniei (Sportpictures) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
olivia cucos jpeg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net