România învinge categoric Ungaria, în fosta FedCup, actuala BillieJeanKing Cup

Ultima actualizare:

România a făcut instrucție cu Ungaria, în duelul disputat, în acest weekend, la Oradea. Echipa noastră de Billie Jean King Cup, fosta FedCup, s-a impus fără drept de apel în fața vecinilor de la nord-vest, învingând cu scorul general de 4-0.

Ana Bogdan a adus două dintre cele patru victorii (FOTO: Facebook FR de Tenis)
Ana Bogdan a adus două dintre cele patru victorii (FOTO: Facebook FR de Tenis)

Mai întâi, Ana Bogdan a învins-o pe Panna Udvardy 6-0, 6-2, apoi Jaqueline Cristian s-a impus în fața Annei Bondár 6-2, 4-6, 7-6 (3), Ana Bogdan a mai bifat o victorei în meciul cu Dalma Gálfi 6-1, 6-4, iar scorul general a fost „parafat” de Jaqueline Cristian şi Monica Niculescu, acestea învingând perechea formată din Réka-Luca Jani și Panna Udvardy, scor 5-7, 6-4, 10-4.

„Sunt foarte fericită, e un sentiment de euforie, vă mulţumesc din suflet pentru susţinere. Mi-am încheiat sezonul cu o mare victorie, nu doar a mea, ci a echipei. Este o onoare pentru noi să jucăm în această echipă, să reprezentăm ţara şi abia aştept meciurile de anul viitor”, a declarat Ana Bogdan. Grație acestei victorii în fața Ungariei, România va evolua în calificările din 2023 pentru turneul final al Billie Jean King Cup. 
„Am reușit să închid acest meci cu ajutorul vostru, vă zic sincer. Mi-a fost atât de dor de energia publicului și chiar ați fost minunați astăzi pentru că m-ați ajutat să închid meciul, care a fost foarte greu. Atât fizic, cât și psihic. M-am încărcat atât de mult cu energia voastră, mă înclin în fața voastră, mulțumesc mult. Ne-am antrenat foarte bine, a fost o super atmosferă, toată această săptămână, ne-am făcut bine temele. Hai, România!”, a declarat și Jaqueline Cristian, după prima sa victorie. 

România şi Ungaria s-au întâlnit de zece ori în această competiție, bilanțul fiind în favoarea țării noastre, aceasta obținând nu mai puțin de nouă succese. Simona Halep nu a făcut parte din lotul României, fiind suspendată provizoriu pentru dopaj.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net