România se ține tare în Cupa Davis. Ce a făcut țara noastră

Ultima actualizare:

Prima zi din Cupa Davis se încheie echilibrat pentru țara noastră, care se duelează cu reprezentativa din Thailanda.

Filip Cristian Jianu a punctat pentru România în Cupa Davis (FOTO: Getty Images)
Filip Cristian Jianu a punctat pentru România în Cupa Davis (FOTO: Getty Images)

Până acum, s-au disputat două partide, vineri, în urma cărora scorul este unul egal, 1-1. Mai întâi, Nicholas David Ionel a cedat, în cele din urmă, în fața lui Yuttana Charoenphon, scor 7-5, 3-6, 6-1, la finele unui meci de două ore şi 40 de minute. Mai apoi, Filip Cristian Jianu a reușit să echilibreze scorul și l-a învins pe Kasidit Samrej, în al doilea meci al întâlnirii Thailanda - România, de la Nonthaburi, din play-off-ul Grupei I Mondiale a Cupei Davis. În această partidă, Jianu s-a impus cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-2, în două ore şi 37 de minute. 

Mai departe, atenția se îndreaptă spre confruntările programate sâmbătă. Atunci, perechea formată din Marius Copil și Victor Vlad Cornea își va măsura forțele cu Pruchya Isaro și Thantub Suksumrarn, urmând un duel cu Kasidit Samrej - Nicholas David Ionel și, dacă scorul o va impune, se vor mai întrece Filip Cristian Jianu și Yuttana Charoenphon.
Miza confruntării dintre România și Thailanda este aceea că echipa care va câştiga întâlnirea va juca în, luna septembrie 2023, în Grupa Mondială I.

Ion Țiriac deplânge „sportul alb”

„Oricum, noi nu mai avem de unde să culegem. Noi nu am semănat deloc. Atâta timp cât Federația Română de Tenis nu o să aibă un președinte plătit, angajat, un secretar general plătit, angajat, vreo cinci ofițeri plătiți, angajați, și o școală de antrenori... Suntem zero, la pământ! O recunosc din toate punctele de vedere. Nici până astăzi nu au fost finanțați. Finanțarea pe care au primit-o nu ajunge nici pentru a pune sară sau piper în ciorbă. E foarte greu, iar dacă nu semeni, nu culegi”, a fost semnalul de alarmă tras de Ion Țiriac, anul trecut, despre tenisul românesc.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Istvan Kovacs (Olanda - Croația). FOTO Profimedia
gimnastica romania (facebook) jpg
FCSB Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Simona Halep, Getty Images jpg
Nadia Comaneci alaturi de gimnastele romance jpg
Scotia Romania, Cupa Mondiala de rugby (Getty Images) jpg
Waalwijk Ajax Amsterdam (EPA) jpg
Farul Sepsi (Sportpictures) jpg