Sacrificii de sportiv: duminică erau la concurs, luni la Evaluarea Națională

Mai mulți triatloniști români prezenți la Cupa Europeană de juniori de la Izvorani au concurat pentru România, în weekend, iar luni au avut primul examen. Acestea sunt, printre altele, sacrificiile vieții de sportiv.

Echipa de juniori a României la triatlon
Echipa de juniori a României la triatlon

A fost multă adrenalină și îndârjire în weekend pe circuitul de triatlon amenajat la Izvorani. Cei mai buni juniori de pe continent și-au dat întâlnire la Cupa Europeană, iar românii s-au numărat printre protagoniști. Unii dintre ei au avut chiar și un stres suplimentar, pentru că la mai puțin de 24 de ore de la finalul concursului urmau să dea primul examen important din viața lor, Evaluarea Națională.

În vârstă de 14 ani și 9 luni, Gabriel Mihăilescu a fost cel mai tânăr sportiv din întrecerea masculină. Cu toate acestea, a terminat pe locul 39 din 60 de concurenți. El recunoaște că a avut un program infernal în ultima perioadă, cu meditații și antrenamente. „A fost o perioadă foarte agitată, examenul bate la ușă. Meditațiile au fost aproape în fiecare zi. Dimineața mă duceam la antrenament la înot la 5.45, după, pe la 11.00, aveam bicicletă sau alergare, iar apoi meditații și după aceea teme”, a explicat adolescentul.

El iubește atât de mult triatlonul, încât spune că se va antrena și în zilele cu examen. De asemenea, a recunoscut că dacă avea banchetul de terminare a clasei a opta săptămâna trecută nu s-ar fi dus pentru a fi în formă la concursul de la Izvorani. „Voi face antrenamente și când voi avea examen, doar că dimineața la bazin nu mă voi duce. Probabil mă voi duce seara, ca să nu pierd din antrenamente. Banchetul nu l-am avut, îl voi avea joi, dar dacă îl aveam în această perioadă nu mă duceam, deoarece voiam să fiu fresh și să pot să dau totul aici, la această cursă”, a declarat după cursă Gabriel Mihăilescu, care este originar din Constanța.

După ce va încheia perioada examenelor, puștiul spune se va dedica 100% triatlonului, pentru că este hotărât să scrie istorie pentru România. „Nu am neglijat niciun antrenament de când fac triatlon, deoarece am un vis și voi lupta să-l îndeplinesc și voi trage cu dinții. Obiectivul meu pentru acest an este unul foarte mare, sper să mi-l îndeplinesc. Nu aș vrea să spun acum, vi-l voi spune când îl voi îndeplini”, a mai spus el pentru Sportsnet.

Gabriel Mihăilescu și Paul Galoiu au concurat în weekend și au dat Capacitatea luni
Gabriel Mihăilescu și Paul Galoiu au concurat în weekend și au dat Capacitatea luni

Coleg cu el la CSM Farul Constanța, Paul Galoiu e cu doar o lună mai mare. Și el avea mari emoții pentru examenul de Capacitate. ”Am destule emoții și sper că iasă bine. Cursa a fost OK, m-am simțit foarte bine și acum aștept examenul. În tot acest timp am avut meditații și școală. Chiar dacă am fost la antrenamente, am încercat să țin un echilibru. A fost în general stresul foarte mare pe noi și acum mă bucur că scap”, a explicat Paul prin ce simte.

„Cursa m-a ajutat să scap de emoțiile examenului”

Pentru Ana Maria Dincă, care este din București, participarea la Cupa Europeană a fost exact concursul de care avea nevoie pentru a scăpa de emoțiile examenului de Capacitate. Sau cel puțin așa crede. ”Această cursă m-a ajutat să trec peste emoțiile pentru luni și sunt pregătită. Mă descurc la fel de bine la amândouă materiile, nu pot să spun că una e mai grea decât cealaltă. Dar matematica îmi place mai mult, sincer”, a spus cea care vrea să continue studiile la liceul „Dante Alighieri”, din Capitală.

Cele 7 românce participante la Cupa Europeană de triatlon
Cele 7 românce participante la Cupa Europeană de triatlon

Chiar dacă a fost cea mai mică sportivă înscrisă în concurs, având doar 14 ani, Ana s-a descurcat remarcabil la prima participare la o competiție de un asemenea nivel. Ea a terminat pe locul 22.

La Cupa Europeană de juniori de la Izvorani au participat 61 de băieți și 35 de fete, care au concurat atât în probele individuale, cât și în cele de ștafetă mixtă. Toate titlurile au fost cucerite de reprezentanții Spaniei. Cele mai bune rezultate ale României au fost obținute de ștafeta mixtă – locul 4, de Carol Popa – locul 7 și de Amalia Singuran – locul 8. Țara noastră a fost reprezentată în competiție de 7 fete și 13 băieți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net